У Жмеринці двоє рецидивістів у підземному переході пограбували переселенку

Новини Вінниці / У Жмеринці двоє рецидивістів у підземному переході пограбували переселенку

У Жмеринці 20 серпня двоє місцевих мешканців пограбували 58–річну жінку. Зловмисники відібрали гроші та мобільний телефон з зарядним пристроєм. Одного з нападників відразу затримав свідок, його спільника розшукали поліцейські.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, об’єктом нападу стала мешканка Запорізької області, яка тимчасово проживає на Вінниччині.

Жінка розповіла правоохоронцям, що близько 21.30 вона перебувала в підземному переході поблизу вокзалу. Зненацька до неї підійшли двоє незнайомців, вирвали з рук сумку, у якій знаходились гроші, мобільний телефон та зарядний пристрій до ґаджета. Пограбувавши, чоловіки почали тікати, а потерпіла – кликати на допомогу.

На момент вчинення грабежу у переході перебував жмеринчанин, який почув крики жінки. Чоловік помітив двох незнайомців, що бігли навпроти нього. Одного з них він наздогнав, а іншому вдалося втекти.

Вже за кілька годин після вчинення правопорушника в ході проведення розшукових заходів поліцейські затримали втікача. Зловмисниками виявили раніше судимі за майнові злочини місцеві мешканці віком 18 та 35 років.

Молодший із затриманих наразі перебуває під слідством за вчинення ще трьох майнових правопорушень.

Крадені речі потерпілої вилучені частково. Зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідством повідомлено зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років позбавлення волі.

Макс Мельник

22 серпня, 2022