У Жмеринці військовослужбовця засудили за незаконне проникнення у чуже житло та побиття власника-інваліда

Новини Вінниці / У Жмеринці військовослужбовця засудили за незаконне проникнення у чуже житло та побиття власника-інваліда

У Жмеринці Вінницької області військовослужбовця засудили за незаконне проникнення у чуже житло поєднане з хуліганством. Його напарника лише оштрафували.

Як повідомляє 368.media з посиланням на вирок місцевого суду, чоловіка визнано винним за  ч.1 ст.28, ч.1 ст.162, ч.1 ст.296 КК України.

На лаві підсудних опинилися місцевий мешканець Юрій Горецький, який мав декілька судимостей за розбій та крадіжку, та військовослужбовець Василь Дімідюк. Згідно з даними слідства, 11 лютого вночі обидва чоловіки  у стані алкогольного сп’яніння вирішили зігрітися у чужому будинку.

Військовий правою рукою розбив подвійну шибку вікна. Тоді його напарник через утворений у вікні отвір проник до однієї з кімнат будинка, де у той момент знаходився власник житла. За ним у помешкання потрапив і перший солдат.

Горецький у присутності дружини потерпілого завдавав пенсіонеру, інваліду 1-ої групи декілька ударів в обличчя. За це нападнику висунули підозру ще й у хуліганстві.

У суді обвинувачені визнали провину. Горецького засудили до арешту на три місяці. Дімідюку дали штраф у 1,2 тис. гривень.

Макс Мельник

1 червня, 2023