У Жмеринці за побиття поліцейського жінку засудили до 7,5 років ув’язнення

Новини Вінниці / У Жмеринці за побиття поліцейського жінку засудили до 7,5 років ув’язнення

У Жмеринці Вінницької області суд визнав громадянку Вікторію С. винною у заподіянні працівникам поліції тяжкого тілесного ушкодження. Перебуваючи під дією спиртного, жінка звільнилася від «браслетів» і завдала ударів по обличчю вартових закону… Один з них втратив зір.

Про це йдеться у вироку місцевого суду.

Жінку визнано винною за ч.2,3 ст.345 КК України.

У жовтні 2017 року співробітники поліції прибули на виклик через те, що на вулиці чоловік б'є жінку. На очах правоохоронців громадянин завдав кількох ударів по обличчю своїй співмешканці, а побачивши, що під'їхали співробітники поліції, припинив хуліганські дії. Патрульні підійшли до громадян, щоб з'ясувати ситуацію та переконатися, що жінці нічого не загрожує. Парочка поводилася агресивно і нецензурно лаялася у бік правоохоронців, відмовляючись надавати якісь пояснення.

Чоловік почав смикати працівника поліції за формений одяг, тож троє охоронців наділи йому на руки кайданки. Нещодавно побита жінка, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, почала розмахувати ногами та руками, намагаючись вдарити когось із поліцейських. Тому їй на руки теж одягли кайданки.

Протестуючи, громадянка вивільнила праву руку з наручників та лівою рукою, на якій кріпився наручник, замахнулася в обличчя співробітника поліції, завдавши йому тілесних ушкоджень у вигляді гематоми лівого ока. Потім вона наблизилася до іншого співробітника поліції, який утримував її приятеля на землі. Жінка вдарила по обличчю правоохоронця, завдавши травми лівого ока, рваної рани нижньої повіки та надбрівної дуги. В результаті другий поліцейський втратив зір.

Обвинувачена у суді відмовилася давати свідчення. Однак у дебатах просила суд врахувати, що вдарила ненавмисно, бо вважає неприпустимою «вседозволеність працівників поліції». Сказала, що готова нести будь-яке покарання, проте хвилюється за свою малолітню дочку і вибачилася перед потерпілим. Такі пояснення суд розцінює як часткове визнання вини. Після чого вони поїхали до районної лікарні.

До обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої, суд відносить скоєння злочину у стані алкогольного сп'яніння. Водночас, суд вважає, що жінка не покаялася, оскільки шкоди потерпілому не відшкодувала. І сам потерпілий просив суворої міри покарання у місцях позбавлення волі. З пояснень потерпілого, втративши зір на одне око, він більше не може працювати в поліції і не може ніде працевлаштуватися.

Громадянку засудили до 7,5 років позбавлення волі. Крім того, з неї стягується близько 17 тис. гривень матеріальних збитків для лікування потерпілого та 100 тис. гривень моральної шкоди.