Учні вінницького ліцею зібрали кошти на Starlink і термобілизну для «Сталевого кордону»

Новини Вінниці / Учні вінницького ліцею зібрали кошти на Starlink і термобілизну для «Сталевого кордону»

Starlink, термобілизну та іншу допомогу отримав підрозділ Гвардії наступу «Сталевий кордон», які виконують бойові завдання на фронті від учнівського колективу вінницького ліцею №16.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Така підтримка воїнів від вінницьких освітян, завдяки акції «Замість квітів – донат на ЗСУ», яка проходила 1 вересня», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла директорка ліцею №16 Світлана Стрельбицька, це вже не перша допомога, яку спільно з учнями спрямовується на потреби військових.

«Цього разу отримали прохання про необхідність саме пристрою зв’язку, отож учні не роздумуючи вирішили, що спільними силами ліцею, ми зможемо закрити цю потребу», – сказала вона.

Оскільки коштів вдалось назбирати більше ніж планували, окрім Starlink закупили і термобілизну, і іншу важливу допомогу.

Зв'язок — одна з найважливіших складових на фронті, отож тепер, завдяки юним патріотам, українські військові мають змогу тримати зв'язок з рідними та обмінюватись інформацією.

«Вінницька молодь росте свідомою та цілеспрямованою, адже саме учні ініціюють такі збори коштів, і своїми гарними справами надихають нас, дорослих, пишатись такими українцями. Зокрема і двічі на місяць наші ліцеїсти відвідують «Військово-медичний центр Центрального регіону», де передають зібрану допомогу військовим, які перебувають там на лікуванні», – підсумувала директорка ліцею.

Олеся Рудницька

9 листопада, 2023