Удар по Київщині: росіяни поцілили у прикордонну військову частину

Новини Вінниці / Удар по Київщині: росіяни поцілили у прикордонну військову частину

Вранці 28 липня з території Білорусі випустили понад 20 ракет, дев'ять із яких впали у лісах Чернігівської області. У Київській області російські війська завдали удару по військовій частині.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 28 липня, відповідаючи на запитання журналістів, розповів про руйнування.

«Близько 5 години ранку противник завдав ракетного удару шістьма крилатими ракетами «Калібр» по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області. На даний час є інфомація що одна будівля зруйнована і дві – пошкоджено. Окрім того, одна крилата ракета була збита в повітрі над Бучанським кар'єром», - зазначив військовий.

На Чернігівщині «прильоти» були переважно у лісовий масив поблизу полігону у селищі Гончарівське. Інформація про жертви та руйнування уточнюється.

Ранком 28 липня росіяни також завдали ракетних ударів по Донеччині, Харкову і Харківській області, Миколаєву, а також Дніпропетровській області. Зруйновані житлові будинки та школа.

Олег Верлан

28 липня, 2022