Україна відновила нищення російських складів боєприпасів: не менше восьми за два тижні, сім за три доби

Новини Вінниці / Україна відновила нищення російських складів боєприпасів: не менше восьми за два тижні, сім за три доби

З 16 червня Збройні сили України знищили як мінімум 8 значних складів боєприпасів ЗС РФ на Донбасі. Особливе значення має ліквідація складу артилерійської бригади у Хрустальному, та сьогоднішній неймовірний по силі вибух складу 1-го армійського корпусу у Попасній, через який йде основне постачання російських військ на напрямку Бахмут-Лисичанськ.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Він відзначив, що ЗСУ проводить стрімке переозброєння на системи НАТО, і поставки високоточних боєприпасів мають ключове значення.

«Масштабні поставки гармат та РСЗВ НАТО та знищення російської логістики призведуть вже зараз до різкого зменшення російських наступальних можливостей, це втрати, які Росія не зможе відновити», - підкреслив журналіст.

Україна гальмує масштаби російського артилерійського наступу. Коли НАТО розгорне свою масштабну програму ленд-лізу, ЗСУ зможуть здобути перевагу у кількості новітніх високоточних артилерійських систем, а згодом і розгромити російських окупантів.

«Знищення складів - це «жест доброй воли», якого російська армія не здатна уникнути», - вважає журналіст Юрій Бутусов.

За інформацією InformNapalm, лише за останні 72 години на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей було знищено щонайменше 7 об'єктів російських окупантів. Там були значні запаси боєприпасів, які РФ завозила ще з 2014 року.

«7 пострілів і 7 знищених цілей з БК. Зокрема, лише знищений склад боєприпасів в окупованому Хрустальному (Красний Луч) містив до 1 тис.тонн боєприпасів», – сказано у повідомленні.

Місцеві жителі розповідають, що ЗСУ «високою натівською зброєю великого калібру» дуже точно знищує російські склади БК неподалік Донецька. Ймовірно, мова про Макіївку.

«При цьому місцеві знають, що рашисти намагаються «розмити успіхи ЗСУ», прострілюючи центр міста меншими калібрами (проводять типові дії, які характеризуються як операції «під чужим прапором»), щоб залякати місцеве населення і перебити чутки про високу точність роботи ЗСУ виключно по складах боєприпасів», – пише InformNapalm.

Нагадаємо, сьогодні палав склад у Попасній.

Олег Верлан

2 липня, 2022