Україна за добу збила рекордну кількість ворожих ракет, а в РФ визнали масштабне розкрадання коштів на обслуговування ЗРК

Новини Вінниці / Україна за добу збила рекордну кількість ворожих ракет, а в РФ визнали масштабне розкрадання коштів на обслуговування ЗРК

«Друга армія світу» зазначала чергової іміджевої поразки. Минулої доби Україна збила рекордну кількість ракет. Натомість в Росії починають виявляти факти, що їх резервний ракетний потенціал є фікцією через космічних масштабів корупцію.

Спочатку про українські баталії. Про це повідомляє The Insider на основі даних своїх джерел, українські військові минулої доби збили в небі щонайменше 62 із 70 ракет. Так певні руйнування зазнали нафтобаза та оборонний завод у Львові, а також склад з паливом у Дубні на Рівненщині.

Видання зазначає, що 26 березня Росія випустила рекордну одномоментну кількість ракет на території України. 52 ракети були випущені з кораблів Чорноморського флоту з акваторії Севастополя та не менше 18 – з території Білорусі. Загальна вартість цих ракет перевищує $340 млн. прямих виробничих витрат у цінах 2020 року, а з урахуванням логістики – до півмільярда доларів одномоментно лише залпами з кораблів Чорноморського флоту.

При цьому протиповітряна повітряна оборона України поставила рекорд із збитих цілей: із щонайменше 70 випущених Росією ракет долетіли лише вісім. Інші були знищені в небі.

Отже, судячи з цифр, візит Джо Байдена до Польщі росіяни планували відсвяткувати значно потужніше, ніж вийшло. Тож, хоча казати про «закрите небо» зарано, але певним чином його прикрито.     

Паралельно з цим здається доволі цікавою інформацію «Россия 24/7» щодо аудиту ситуації на північному флоті РФ. Як вказує «Коммерсантъ», на утримання та ремонт зенітних ракетних комплексів (ЗРК) «Кинжал», «Ураган», «Крепость» було виділено загалом 1 млрд. руб. При перевірці з’ясувалось, що 692 млн з них вкрадено. Про стан ракет не повідомляється. Сподіваємось, що аналогічна ситуація і в інших підрозділах російської армії.

Олег Верлан

27 березня, 2022