Українська компанія AeroDrone почала серійне виробництво двох безпілотників для ЗСУ

Новини Вінниці / Українська компанія AeroDrone почала серійне виробництво двох безпілотників для ЗСУ

AeroDrone змогла пройти сертифікацію й укласти контракт із Міністерством оборони України. Угода дозволила компанії запустити серійне виробництво безпілотників для Збройних Сил України.

Про це розповів один із співвласників компанії Дмитро Шимків в інтерв’ю dev.ua.

«Ми пройшли сертифікацію. Це допуск до експлуатації у Збройних Силах для наших обох моделей. Ми також уклали угоду з МО. Зараз у нас триває серійне виробництво. Кількість нам заборонено розголошувати. Перші взірці дронів будуть знаходитися у підконтрольній експлуатації ЗСУ (коли ваш продукт використовують та дають вам зворотний зв’язок). Вже визначені підрозділи, які будуть їх використовувати», — сказав колишній заступник голови ОП.

Як наголосив Шимків, виробник не може розкривати кількість дронів. Після того як БПЛА зійдуть з конвеєра, їм належить пройти випробування, після яких Міністерство ухвалить рішення про прийняття безпілотників на озброєння.

AeroDrone виробляє два безпілотні літальні апарати: 80 Discovery та E-300 Enterprise. Вони можуть піднімати відповідно до 80 і 300 кг корисного навантаження.

Модель E-300 Enterprise здатна долати 3100 км. Але в такому разі доведеться пожертвувати корисним навантаженням. Максимальний обсяг додаткового паливного бака, який забезпечує 3100 км польоту, становить 350 літрів.

«Якщо встановити бак 350 літрів, то відстань можна збільшити навіть до 3100 км. Тут можна варіювати: у дрона є корисне навантаження. Частина йде на пальне, частина — на вантаж. Тобто в залежності від цілей польоту», - пояснив співвласник.

AeroDrone веде переговори з іноземною компанією щодо можливості запуску виробничих ліній у Польщі. Залежно від модифікації безпілотник може коштувати від $250 000 до $450 000.

«Ми зараз заходимо в перемовини з іноземною компанією про можливість розширення виробництва в Польщі. Є виклики, пов’язані з формуванням складу запчастин. У Польщі хочемо зробити великовузлове виробництво, для того щоб в Україну заходила фінальна збірка. Це значно спрощує логістику і зменшує безпекові ризики. А також вирішує багато питань по комплектуючим», - додав Шимків.

Олег Верлан

8 березня, 2023