Українські правоохоронці викрили продюсера, який закликає захопити Київ і Харків

Новини Вінниці / Українські правоохоронці викрили продюсера, який закликає захопити Київ і Харків

СБУ у Вінницькій області, успішно завершили розслідування справи щодо продюсера Юрія Бардаша, якого звинувачують у пропаганді та підтримці військової агресії рф проти України.

За інформацією, наданою УСБУ у Вінницькій області, Юрій Бардаш активно публікує антиукраїнські матеріали на своєму Телеграм-каналі з аудиторією понад 50 тисяч користувачів. Його діяльність також охоплює виступи на російських медіаплатформах, де він виправдовує військову агресію Росії проти України та просуває тези російської пропаганди.

На підставі зібраних доказів, слідчі ініціювали кримінальне провадження проти нього за чотирма статтями Кримінального кодексу України, зокрема за публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території, пропаганду війни та виправдання збройної агресії.

У зв'язку з тим, що Бардаш переховується від українського правосуддя на території росії, українські владні органи продовжують вживати всі необхідні заходи для притягнення його до відповідальності перед законом за вчинені злочини проти держави.