Українські військові сфотографувались на в’їзді у Куп’янськ

Новини Вінниці / Українські військові сфотографувались на в’їзді у Куп’янськ

У мережі опубліковано фото українських військових на в’їзді до Куп’янська, міста на сході Харківщини, яке є ключовим вузлом автомобільного та залізничного сполучення з окупованими Луганською, Донецькою та півднем Харківської областей.

Зазначимо, контрнаступ українських сил на Харківщини став блискавичним та потужним. Раніше генштаб ЗСУ повідомляв про просування на 50 км у глиб окупованої території, а американські аналітики казали про можливе звільнення Куп’янська за 72 години.за неофіційною інформацію, вчора українські захисники зайняли населені пункти за 15-20 км від міста, яке росіяни хотіли зробити «адмінцентром» Харківської області, а окупували у перші тижні повномасштабного вторгнення.

Взяття під контроль Куп'янська має дуже важливе значення для України - про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

«Куп'янськ - це ключове стратегічне місце, через яке все харківське угруповання російських військ отримувало поповнення та резерви. Це такий ключовий транспортний вузол, який треба буде забрати і вже після цього дивитися, йти нам на північ чи трохи вниз на південь. У такий спосіб розрізати це угруповання російських військ та не давати їм можливості працювати в режимі постійного пересування резервів», - розповів Подоляк.

Він назвав Куп'янськ «ключовим елементом на карті».

Карта з неофіційних джерел

За останні кілька днів від окупантів звільнено понад 1000 кв. км української території. Про це повідомив головнокомандувач Збройних cил України Валерій Залужний.

«Понад 1000 кв. км звільнено від окупанта в останні кілька днів. Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед. Вдячні співгромадянам, які допомагають і чекають на нас», - зазначив Залужний.