Український генерал пояснив, чому відтерміновано очікуваний контрнаступ

Новини Вінниці / Український генерал пояснив, чому відтерміновано очікуваний контрнаступ

Українська армія не розпочне стратегічну контрнаступальну операцію, допоки не будуть створені всі необхідні умови, а саме потрібне озброєння не опиниться у визначених «точках». Вітчизняні та західні політики перегріли цю тему, але треба мати терпіння.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю «Обозревателю» сказав ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

«Коли стоїть питання, дочекатися цієї техніки або починати, тому що у всіх палає і всі хочуть бачити перемогу, рішучу і швидку, то, звичайно, тут емоції потрібно залишити осторонь. У нас має бути прагматичний раціональний підхід, ми повинні бути терплячими», – наголосив він.

За його оцінками, підготовка до контрнаступу може завершитися на початку літа. Це пов'язано насамперед із постачанням необхідних озброєнь від західних союзників України.

«Найімовірніше, терміни зміщуються до початку літа, тому що не вся західна техніка, яка заявлялася, поставлена. Причому нам необхідно не тільки, щоб вона була поставлена, але ще й щоб вона опинилася в потрібних місцях, щоб екіпажі були готові її застосовувати», – пояснив Романенко.

За його словами, ще не доставлені у повному обсязі танки Leopard 1. Генерал також звернув увагу на ще одну умову – стан доріг.

«Треба розуміти, що сучасний базовий танк НАТО може застосовуватися в умовах хороших доріг», - зауважив він.

Нагадаємо, останнім часом про те, що контрнаступ або вже почався, або от-от почнеться казали радник голови ОП М.Подоляк та секретар РНБО О.Данілов.

Олег Верлан

1 червня, 2023