Українці знайшли невідповідності у повідомленні прем’єра Шмигаля щодо ранкових ракетних ударів

Новини Вінниці / Українці знайшли невідповідності у повідомленні прем’єра Шмигаля щодо ранкових ракетних ударів

Сьогодні, 31 жовтня, Росія обстріляла 10 областей України. Внаслідок ударів пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

За його словами, окупанти застосували ракети та дрони для атак по Україні. Внаслідок цього знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України.

«Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50-и випущених по нашій території ракет збито 44», - додав прем'єр.

За його словами, росіяни пошкодили 18 об'єктів у майже половині областей України. Зараз у Київській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях тривають локальні аварійні відключення. Енергетики продовжують ліквідовувати наслідки обстрілів.

Шмигаль закликав українців заощаджувати електроенергію, щоб знизили навантаження на мережу.

Висловлювання прем’єра призвели до того, що українці звинуватили його у незнанні арифметики. Блогери не зрозуміли, як понад 6 крилатих ракет могли вразити 18 об’єктів інфраструктури у 10 регіонах?    

Автори дописів справедливо вказують, що в уряді вирішили приписати пошкодження чи помиляються з наслідками.

Нагадаємо, що зокрема ціллю росіян були три ГЕС на Дніпрі та Дністрі. Щодо дністровських станцій, то за офіційною інформацією, їх не ушкоджено. Генштаб ЗСУ повідомив про те, що росіяни вдарили 55 ракетами.

Олег Верлан

31 жовтня, 2022