Українців з Днем Незалежності привітали у братському для Вінниччини Свєнтокшиському воєводстві Польщі (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Українців з Днем Незалежності привітали у братському для Вінниччини Свєнтокшиському воєводстві Польщі (ВІДЕО)

З 29-річчям Незалежності народ України привітали у Свєнтокшиському воєводстві Польщі, яке є побратимом Вінницької області. Його записали перші особи регіону.

З 29-річчям Незалежності народ України привітали у Свєнтокшиському воєводстві Польщі, яке є побратимом Вінницької області. Його записали перші особи регіону.

«Дорогі друзі з України!

З приводу 29 річниці Вашого свята суверенності і незалежності Української держави передаю Вам найсердечніші побажання. Польща була першою країною, яка визнала суверенність і незалежність України, з самого початку підтримувала Ваші зусилля інтеграції з Європою.

Ми також, регіон Свєнтокшиські, завжди маємо з Вами міцні стосунки і стараємося завжди їх посилювати. З радістю приймаємо на нашій території українців, яких тут перебуває більше 10 тисяч. Ще раз, бажаю Вам з нагоди Вашого свята успіхів, розвитку і нехай негаразди на східній частині вашого кордону будуть перехідним етапом, який приведе до спокою і щастя у Вас», - зазначив маршалек Свєнтокшиського воєводства Анджей Бєнтковскі.

«29-а річниця отримання Україною – близького нам краю – незалежності, це свято також для, поляків, оскільки це близький народ, з яким в нас дружні стосунки, як і у нашого воєводства, міста Кельце, з мешканцями України, це також часті сумісні візити. Цього дня всім: українцям, які знаходяться в Польщі, і для нас поляків, які знаходяться в Україні, всього найкращого. Щоб наші країни, насолоджувалися незалежністю і посилювали дружбу», - вказав голова Сейміку Свєнтокшиського воєводства Анджей Прусь.

«З нагоди Дня Незалежності України, яке припало на 24 серпня, бажаю українському народові витривалості в будівництві принципів демократії, прекрасної і новочесної країни. Тримайтеся цього напрямку», - сказав Свєнтокшиський воєвода Збігнев Конюш.