Україну беруть до ЄС, а НАТО замислилось про союз з Україною

Новини Вінниці / Україну беруть до ЄС, а НАТО замислилось про союз з Україною

Спротив українців другій армії світу настільки вразив європейців, що тепер не ми просимося до Європи, а саме там хочуть бути разом з нами. На Заході чудово розуміють, що середньостатистичний європеєць думаю шлунком і не піде воювати, а українець з «коктейлем» чи голіруч зупиняє ворожі танки.

Тому нам постачатимуть зброю, тому нас покликали до ЄС та змінять процедуру вступу. Через смерті українців, через руйнування міст та селищ, будинків та лікарень. Совість прокинулась у заможних європейців. Раніше вони думали, що ми як афганці, які все віддали талібам, побіжимо. Настало прозріння. Трохи запізно… Тепер по суті. Зеленському аплодували, а насправді аплодували всьому героїчному народові – від «Привида Києва», який вже 20-ий літак росіян підбив, до циган, які в окупантів трактор вкрали.   

Що Зеленський сказав Європарламенту? Лише ключові тези.

«Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними, такими самими, як ви, — ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших, найсильніших українців. Є такий вираз: український вибір Європи. Я б дуже хотів, щоб сьогодні прозвучав від вас вибір Європою України. Харків сьогодні. Десятки жертв — ось така ціна свободи. Ми боремося просто за свою землю і за свою свободу. І ніхто в нашу свободу і в нашу державу не зайде. Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.

Ми хочемо, щоб наші діти жили. Вчора 16 дітей загинуло. І знову Путін скаже, що це якась там операція і вони б'ють лише військовій інфраструктурі? Де наші діти, на яких військових заводах вони працюють?! На яких ракетах вони, на яких танках?!

Ми боремося за наші права, свободи, за життя. А зараз ми боремося за виживання. І це найголовніша наша мотивація. Але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи.

Сьогодні ми всім показуємо, що ми такі і є. З нами Європейський Союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою.

Ми довели свою силу. Ми довели, що ми такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте. Доведіть, що ви дійсно європейці. І тоді життя переможе смерть, а світло – темряву», - сказав президент.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила з промовою у Європарламенті, в якій зазначила, що «вони показують надзвичайну хоробрість», «вони захищають своє життя», «але так само вони б'ються за універсальні цінності. Вони не бояться вмирати за них».

Як реагують українці? Стримано. Зараз жартують, що НАТО вступає в Україну. Така армія блокові не завадить.

Олег Верлан

1 березня, 2022