Укрзалізниця вперше презентує медичний евакуаційний поїзд

Новини Вінниці / Укрзалізниця вперше презентує медичний евакуаційний поїзд

Українська залізниця вступає в нову еру медичних технологій та гуманітарних зусиль, представивши вперше медичний евакуаційний поїзд спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством оборони та Командуванням Медичних сил України.Цей інноваційний крок став можливим завдяки спільним зусиллям залізничників, медиків та військових, які вкладають зусилля у забезпечення надійного медичного обслуговування українських захисників.

Перший медичний вагон, що вражає своєю унікальністю, був створений у березні 2022 року в умовах великої потреби, але відсутності необхідної технічної бази. За 4 дні залізничники та медики переобладнали перший такий вагон, використовуючи найновітніше обладнання. З того часу програма розвивалася, і зараз в Україні задіяно 62 вагони для медичної евакуації, які стали символом нових стандартів у сфері військово-медичної допомоги.

Медичні вагони оснащені найсучаснішим обладнанням, яке включає апарати штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомонітори, аспіратори та іншу медтехніку. Деякі вагони навіть мають можливість проведення оперативних втручань під час руху поїзда, що робить їх повністю автономними й дозволяє забезпечити необхідну допомогу в критичних ситуаціях.

Згідно з планами, до кінця 2024 року ще 8 вагонів будуть переобладнані для медичної евакуації, що ще раз підкреслює зобов'язання залізничників перед медичною та військовою галузями та демонструє невтомні зусилля у збереженні життів українських захисників.