Усе своє взяли з собою: із приміщення лікарні у Гайсині на Вінниччині орендарі при виселенні забрали двері та вікна

Новини Вінниці / Усе своє взяли з собою: із приміщення лікарні у Гайсині на Вінниччині орендарі при виселенні забрали двері та вікна

У Гайсинській лікарні на Вінниччині, де нині триває реконструкція приймального відділення і планується встановлення комп’ютерного томографа, виникла неочікувана проблема.

У Гайсинській лікарні на Вінниччині, де нині триває реконструкція приймального відділення і планується встановлення комп’ютерного томографа, виникла неочікувана проблема. Підприємці, які перед цим орендували там приміщення і робили платну КТ, виселяючись, забрали із собою двері, вікна, вентиляцію та силовий блок.

Разом із місцевим керівництвом лікарню відвідав голова ОДА Сергій Борзов. Із головою РДА Людмилою Головашич та міським головою Анатолієм Гуком міркували, як вирішити проблему, адже, якщо вчасно закуплений за державні кошти томограф не встановити, його можуть передати іншому закладу.

За словами заступниці головного лікаря Юлії Бурлакової, двері не перебували на балансі лікарні, тому формально у діях орендарів порушення закону немає. Але тепер, щоб облаштувати кабінет, потрібно терміново знайти понад мільйон гривень.

«Ці роботи потрібно провести у найкоротші терміни, інакше обладнання віддадуть іншому медичному закладу. А без КТ жодна послуга в лікарні не буде оплачуватися», - наголосив Сергій Борзов.

Вирішити проблему найближчим часом обіцяють у міській раді. За словами голови громади Анатолія Гука, невдовзі скличуть позачергову сесію, де виділять необхідні кошти на облаштування кабінету.

Сергій Маламура

28 квітня, 2021