В Греції суд звільнив з-під варти екснардепа з Вінниці Мельничука

Новини Вінниці / В Греції суд звільнив з-під варти екснардепа з Вінниці Мельничука

Вінничанина Сергія Мельничука, колишнього командира батальйону «Айдар» на нардепа, якого за вказівкою Інтерполу було затримано на грецько-болгарському кордоні 1 березня, наразі звільнено. Суд в Греції прийняв рішення, що відсутні підстави тримання його під вартою за запитом РФ.

Вінничанина Сергія Мельничука, колишнього командира батальйону «Айдар» та екснардепа, якого, за вказівкою Інтерполу, було затримано на грецько-болгарському кордоні 1 березня, наразі звільнено. Суд в Греції прийняв рішення, що відсутні підстави тримання його під вартою за запитом РФ.

Після затримання Мельничука в російських ЗМІ, орієнтованих на українського глядача і читача, розгорнулася ціла «кампанія» з дискредитації есккомбата. Йому приписали вбивство 20(!) осіб на території Ростовської області РФ. Прокоментував затримання у Греції навіть колишній прем’єр Микола Азаров, який схвально оцінив дії поліції.

До Греції український політик прямував з дружиною та сином. Спільні кроки МЗС та МВС України дозволили вчасно надати Мельничуку адвоката, який довів грецькому суду політичну складову запиту росіян. Невдовзі після завершення судового процесу С.Мельничук сам прокоментував ситуацію.

«Мені сказали, що я обвинувачуюся у вбивстві двох осіб і більше на території Ростовської області. Якщо вони приписали Луганщину, де я воював, до Ростовської області, то Росія показує, що вона анексувала Луганську область. А якщо Інтерпол показує, що вони згодні з цим, то вони порушують свій Статут», -заявив Мельничук, додавши, що звертатиметься до суду, аби притягнули до відповідальності російських журналістів, які викривляли інформацію щодо нього, а це може спонукати Інтерпол вже їх об’явити у розшук.

Макс Мельник

3 березня, 2020