В Іллінцях на Вінниччині «прихильник руського миру» зірвав український прапор з пам’ятника Героям Небесної сотні

Новини Вінниці / В Іллінцях на Вінниччині «прихильник руського миру» зірвав український прапор з пам’ятника Героям Небесної сотні

Ввечері 25 жовтня стало відомо, що 47-річний житель Іллінців Вінницької області чоловік у стані алкогольного сп’яніння зірвав Державний Прапор України із пам’ятника Героям Небесної Сотні та намагався справити на нього природні потреби. Оскільки злочин відбувався у центрі міста – на вулиці Соборній – пересічні іллінчани повідомили до поліції.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затриманий є уродженцем Іллінецької міської громади. Зазначається, що чоловік, «виражаючи демонстративну зневагу до Державного Прапору України і маючи на меті приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою, витягнув Державний Символ, який був розміщений біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, та кинув його на землю». Іллінчанин  виражався нецензурною лайкою та висловлював підтримку дій країни-агресора.

Зловмисника вдалося ідентифікувати. На даний час чоловік поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. 

За даним фактом поліцією розслідується кримінальне провадження передбачене частиною 1 статті 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. 

Можливо, краще б дали поспілкуватися з ним родинам військових.

Макс Мельник

26 жовтня, 2022