В мерії Вінниці купують пристрій для виявлення «жучків» та пояснили, хто зацікавлений у прослушці

Новини Вінниці / В мерії Вінниці купують пристрій для виявлення «жучків» та пояснили, хто зацікавлений у прослушці

Виконкому Вінницької міськради визначився із постачальником нелійнійного локатора ORION -2.4 HX або його еквівалента. Пристрій потрібен мерії, аби перевіряти приміщення, що вкрай потрібно, зважаючи на збройну агресію Росії.

Виконком Вінницької міськради визначився із постачальником нелійнійного локатора ORION -2.4 HX або його еквівалента. Пристрій потрібен мерії, аби перевіряти приміщення, що вкрай потрібно, зважаючи на збройну агресію Росії. В принципі, багато вінницьких адмінбудівель потребують такої перевірки.

Як повідомляє Вінницька агенція журналістських розслідувань, повідомлення про намір укласти угоду на постачання техніки оприлюднив портал державних закупівель Prozorro. Згідно з інформацією джерела, відповідний тендер відбувся 16 липня. Його переможцем було визнано ТОВ “Діджитал енд аналог сістемс/Digital and analog systems”.

Пропозицію іншого учасника ФОП Валентини Кравченко, як зазначено у протоколі засідання тендерного комітету апарату міськради та її виконкому, відхилено через невідповідність тендерної пропозиції умовам тендерної документації.

Отже при очікуваній вартості закупівель у 600 тисяч нелінійний локатор придбають за 486 996 гривень. .

Як пояснили у Вінницькій міській раді у відповідь на запит агенції, придбання техніки зумовлено необхідністю в умовах збройної агресії з боку Російської Федерації провести позачергове обстеження режимних приміщень на наявність пристроїв негласного знімання інформації. Про це йдеться у доповідній записці начальника відділу з питань надзвичайної ситуації, мобілізаційної та оборонної роботи та режиму секретності міськради Олега Парфілова на ім`я міського голови.

Як працює локатор, розповідають на відео

Макс Мельник

26 липня, 2019