В Росії скаржаться на «бойових комарів», які заважають воювати окупантам у Херсоні

Новини Вінниці / В Росії скаржаться на «бойових комарів», які заважають воювати окупантам у Херсоні

На початку повномасштабної війни росіяни лякали світ тим, що українці використовують «на фронтах» біологічну зброю – бойових гусаків і кажанів. Перебуваючи у певному оперативному оточенні в окупованому Херсоні, загарбники, виявляється, потерпають від іншої не менш небезпечної «біозброї» - бойових комарів із США.

Це не жарт… Тобто, сміятись можна, але про комарів постійний представник Росії про ООН В.Нєбєдзя заявив у Нью-Йорку – на засіданні Радбезу.

Російський дипломат сказав, що саме на Херсонщині склалась вкрай небезпечна ситуація. «Бойові» комари, кажани та птахи інфікують людей невідомим вірусом, через що російські солдати страждають і не можуть віддавати борг батьківщині.  

«У поясненні підкреслюється, що інфікований військовий не здатний виконувати завдання, що перед ним поставлені», - заявив Нєбєдзя.

Оскільки саме американська зброя так лякає росіян в Україні, то у «застосуванні» комарів він звинуватив США.

Дивними слова дипломати назвати складно. Адже ще у березні у російських ЗМІ писали, що в «американській біолабораторії» у Херсоні є комари, яких вивчав Пентагон з 2019 року. Тож «нафталінову» тему знову поширюють.

Проте у тому ж 2019-му російські вчені констатували випадки тропічних хвороб на Кубані та інших південних регіонах та пов’язували їх з комахами, які переселились з Єгипту та Близького Сходу через глобальне потепління. Зокрема вказувалось про лихоманку Західного Нилу, яку, дійсно, переносять комари.

Олег Верлан

28 жовтня, 2022