В Україну повертається AliExpress. На Вінниччині замовляти товар можна через «Укрпошту» чи «Нові пошту»

Новини Вінниці / В Україну повертається AliExpress. На Вінниччині замовляти товар можна через «Укрпошту» чи «Нові пошту»

Китайський маркетплейс AliExpress з 15 червня відновлює доставку товарів в Україну. Посилки можна буде отримати через «Укрпошту» або «Нову пошту» у 14 регіонах, зокрема на Вінниччині.

Про це повідомили поштові оператори. Доставка здійснюватиметься транзитом через «одну з країн ЄС».

Щодо обмежень. «Укрпошта» доставлятиме товари лише в 14 областей. Це Вінницька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська та Чернівецька області.

«Якщо ви проживаєте в одній з областей, яку поки що не відкрив «Алі», ви можете замовити посилку на знайомих, а вони вже відправлять вам її у будь-який куточок України, де працює «Укрпошта». А ми працюємо по всій країні», – пояснив глава нацоператора Ігор Смілянський.

Проте терміни доставки нині прогнозувати складно. Смілянський каже, що поштарі намагатимуться «повернути довоєнні терміни».

У «Новій пошті» зі свого боку зазначили, що клієнти зможуть для доставки обрати найближче відділення або поштомат, що працюють. Для цього під час замовлення на «Алі» потрібно буде вказати опцію AliExpress Standard Shipping.

«Це найочікуваніше відновлення доставки, на яке чекали українці... Тепер користувачі знову можуть замовляти доставку товарів з AliExpress одразу із сайту в зручне відділення або поштомат «Нової пошти», – йдеться в повідомленні кур’єрської компанії.

Зазначимо, до початку повномасштабної війни AliExpress очолював топ найпопулярніших закордонних інтернет-магазинів в Україні. Наприклад, лише клієнти «Нової пошти» замовляли близько 2,6 т товарів з AliExpress на день.

Проте після вторгнення російської армії AliExpress припинив свою діяльність в Україні. Окрім зупинки прийому нових замовлень, маркетплейс скасував і ті замовлення українців, які були сплачені ще до 24 лютого.

Олеся Рудницька

14 червня, 2022