В «Укренерго» пояснили, в якому випадку можуть відновитися відключення світла

Новини Вінниці / В «Укренерго» пояснили, в якому випадку можуть відновитися відключення світла

В Україні не буде відключень електроенергії доти, доки Росія вкотре не завдасть успішного удару по енергосистемі. Дефіциту електроенергії немає вже протягом 25 днів і найближчим часом не очікується.

Про це повідомили в «Укренерго»

Серед причин відсутності дефіциту називають значне зростання генерації електроенергії сонячними електростанціями (сезонне явище) та зниження споживання через потепління.

Обмежень «Укренерго» не запроваджує. Відключення електроенергії можливі лише через локальні аварії мереж. Адже вся енергосистема України значно пошкоджена. Тому її стійкість знизилася, по всій країні потрібно проводити ремонти.

Активно роботи проводять на Одещині, там найскладніша ситуація. Проте загалом «Укренерго» змушене проводити ремонтні роботи по всій країні. Загалом Росія випустила на підстанції 200 ракет та дронів. Близько половини всіх об'єктів було пошкоджено.

Незважаючи на спроби РФ в опалювальний сезон залишити українців без електроенергії, води та опалення, енергосистемі вдалося вистояти. Україна отримала більше систем ППО, енергетики проводили ремонтні роботи навіть за умов обстрілів.

Із закінченням опалювального сезону загроза дефіциту електроенергії зменшиться. Однак, як вважають енергетики, Росія все ще може продовжити атаки на енергосистему, що може повернути загрозу блекауту.

Олег Верлан

8 березня, 2023