Вадим Кудіяров: «Без підтримки обласної влади вінницька «Нива» припинить існування»

Новини Вінниці / Вадим Кудіяров: «Без підтримки обласної влади вінницька «Нива» припинить існування»

Професійний вінницький футбол вчергове опинився у ситуації з дефіцитом коштів. Через карантин, пов'язаний з коронавірусом, та, можливо, інші проблеми клубу «Нива» не виділили кошти з обласного бюджету. Як зазначив президент вінницького колективу Вадим Кудіяров, наразі клуб чекає остаточного рішення, розраховувати на фінансування чи «зніматися» з чемпіонату.

Професійний вінницький футбол вчергове опинився у складній ситуації через дефіцит коштів. Через карантин, пов'язаний з коронавірусом, та, можливо, інші проблеми клубу «Нива» не виділили грошей з обласного бюджету. Як зазначив президент вінницького колективу Вадим Кудіяров, наразі клуб чекає остаточного рішення: розраховувати на фінансування чи «зніматися» з чемпіонату.

Нагадаємо, з часу відновлення професійного клубу у 2016-му його керівництво шукало підтримки з боку облради і міськради. Переважно кошти виділяла «область», а «місто» в основному безкоштовно надавало ЦМС для ігор «нивівців». Пошуки приватних інвесторів є постійними, але ті, що є, «закривають» лише незначну частину витрат колективу. Потужного спонсора наразі немає, тому клуб у повній залежності від бюджетного фінансування.   

«Підтримуємо славні футбольні традиції міста над Бугом. На цьому шляху у 2020 році нам сприяє Вінницька міська рада, за допомогою якої ми прожили перші півроку. Але далі без фінансової підтримки ще із боку Вінницької ОДА і Вінницької обласної ради (яка завжди була попередніми роками) «Нива» не зможе далі існувати», - розповів клубній прес-службі президент ФК «Нива» (Вінниця) Вадим Кудіяров.

Наразі чемпіонат у Другій лізі (група А) «Нива» завершила на 9 місці. Загалом виступало 11 команд. Саме зараз треба визначатися із заявкою на наступний розіграш.

«Якщо Вінницька ОДА і Вінницька обласна рада не хочуть нас підтримувати, нехай їхнє керівництво публічно заявить про це. Тоді ми знімемо команди ФК «Нива» із чемпіонату України у другій лізі та чемпіонату України U-19», – додав В.Кудіяров.

Зазначимо, що у структурі клубу перебуває 60 людей.

«В зв’язку із карантином деякі статті витрат на розвиток фізичної культури і спорту переглядатимуться. Окрім того, щоб виділити кошти на підтримку ФК «Нива», має пройти сесія Вінницької обласної ради. Лише згідно із її рішенням можна внести зміни до програми», – прокоментував ситуацію начальник спортуправління Вінницької ОДА зазначив Сергій Чернявський. 

Макс Мельник

9 липня, 2020