ВАКС продовжив термін відсторонення від посади голови Тиврівського райсуду Ратушняка

Новини Вінниці / ВАКС продовжив термін відсторонення від посади голови Тиврівського райсуду Ратушняка

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 березня строк відсторонення від посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка, якого НАБУ та САП підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС. У зв'язку з наближенням дати завершення дії відсторонення прокурор САП подав клопотання про продовження строку. Суддя клопотання задовольнив.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення від адміністративної посади у кримінальному провадженні - задовольнити. Продовжити строк відсторонення підозрюваного (Ігоря Ратушняка – ред.) від посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області до 11 березня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн ($4620), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тисячі та 1620 доларів. У вересні 2021-го Вищий антикорупційний суд визначив 3,5 млн грн застави підозрюваному. Прокурорами САП 13 грудня завершено розслідування по отриманню хабаря головою Тиврівського райсуду Вінниччини Ратушняком.

Макс Мельник

18 січня, 2022