ВАКС визначив розмір застави для голови Тиврівського райсуду

Новини Вінниці / ВАКС визначив розмір застави для голови Тиврівського райсуду

Вищий антикорупційний суд визначив 3,5 млн грн застави голові Тиврівського райсуду Вінницької області, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 вересня за клопотанням прокурора САП та детективів НАБУ слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід голові одного з районних судів Вінницької області, який обґрунтовано підозрюється в отриманні неправомірної вигоди. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3,5 млн грн», – інформує прокуратура.

Як додали в САП, на підозрюваного поклали також низку процесуальних обов'язків.

Нагадаємо, раніше писав NaПарижі, що джерела видання вказали, що мова йже про очільника Тиврівського райсуду Ігоря Ратушняка.

Співробітники НАБУ та САП 17 вересня повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди голові районного суду Вінницької області. Підозру підписано Генеральним прокурором.

Дії судді кваліфіковані за ч.3 ст. 368 КК України. Під час слідства було встановило, що служитель Феміди висловив прохання надати йому 120 тис. грн (4620 дол. США) неправомірної вигоди. В обмін на кошти він обіцяв ухвалити рішення в інтересах фізичної особи щодо визнання права на земельну частку (пай).

Олег Верлан

24 вересня, 2021