Валерій Коровій: «Створенням Стрижавської ОТГ отримаємо нові можливості для розвитку» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Валерій Коровій: «Створенням Стрижавської ОТГ отримаємо нові можливості для розвитку» (ВІДЕО)

Очільник Вінницької облдержадміністрації (2015-2019 рр) Валерій Коровій в програмі «Час змін» на телеканалі «ВІТА» зазначив, що перетворення у Вінниці є неоціненним досвідом для інших громад, яким слід впроваджувати все прогресивне, а команда «Української стратегії Гройсмана» пропонує саме ці напрацювання.

Очільник Вінницької облдержадміністрації (2015-2019 рр) Валерій Коровій в програмі «Час змін» на телеканалі «ВІТА» зазначив, що перетворення у Вінниці є неоціненним досвідом для інших громад, яким слід впроваджувати все прогресивне, а команда «Української стратегії Гройсмана» пропонує саме ці напрацювання.  

Валерій Вікторович переконаний, що процедура добровільного об’єднання громад і формування Стрижавської ОТГ  позитивно вплине на якість життя безпосередньо жителів громади.

«Сім громад об’єднуються в одну й  вони всі разом  мають  вирішувати проблеми,  які  стоять сьогодні  перед жителями досить великої території. Як колишній голова ОДА змушений визнати, що через недосконалість законодавства про місцеве самоврядування чимало населених пунктів,  міста обласного значення, а також громади, які створені раніше, пішли значно вперед. А Стрижавська селищна рада залишилися на рівні пострадянського рудименту, коли немає чітких цілей, завдань та стратегії розвитку. Це потрібно змінювати», - вказав В.Коровій, який балотується до обласної ради саме від Стрижавської та сусідніх ОТГ. 

За словами Валерія Коровія, Вінниця є найбільш комфортним містом для проживання  протягом останніх шести  років, та коли мова йде про прилеглі села чи громади, вони не можуть отримувати такі ж якісні адміністративні чи комунальні послуги.

«Створення єдиної Стрижавської громади – це позитив в усіх сферах. Ми отримаємо нові можливості, а це неодмінно вплине на підвищення якості життя. Але разом з тим це дуже великі виклики, тому що нова об’єднана громада практично отримує статус мінірайону. І потрібно створювати нові відділ освіти, відділ соцзабезпечення, центр первинної медико-санітарної допомоги, управління земельними ресурсами – це надзвичайно важлива і серйозна робота, тому дуже важливо, щоб була сформована професійна команда управлінців», – зазначив ексочільник Вінниччини.

Валерій Коровій переконаний, що всі населені пункти, які будуть об’єднані в Стрижавську громаду, мають колосальний потенціал для розвитку. Щоб цього досягти, необхідне ухвалення системних збалансованих і прогнозованих рішень.

«Йдеться про формування стратегічного бачення розвитку території на найближчі 10 років. Поряд з нами є місто Вінниця, і ми бачимо, які можуть бути зміни, якщо є чітке планування і відповідне надання послуг.  Коли я спілкуюся з людьми, бачу надію в їхніх очах. Вони дивляться на процес об’єднання як на шанс, і ми не маємо права припускатися помилок», - пояснив Валерій Вікторович.

На запитання ведучої «Якою ви бачите Стрижавську громаду через 10 років?» Валерій Вікторович впевнено відповів: чистою, привітною, з людьми, які мають роботу та соціальний захист, і найкращим супутником міста Вінниці.

admin

11 жовтня, 2020