Вбив через ревнощі та закопав: на Вінниччині затримали підозрюваного

Новини Вінниці / Вбив через ревнощі та закопав: на Вінниччині затримали підозрюваного

Щоб приховати злочин, 25-річний чоловік виніс тіло вбитого знайомого у кінець городу та закопав. Зловмисник разом зі співмешканкою, яка була очевидицею злочину, прибрали в будинку, де сталося вбивство, і домовились про спільну версію – знайомий від них поїхав ввечері додому…

За інформацією відділу комунікації поліції Вінницької області, повідомлення про зникнення 34-річного жителя Жданівської громади надійшло від його рідних. Вони звернулись до поліцейського офіцера громади 29 серпня. Востаннє чоловіка бачили 18 серпня в селі, де він проживає. Офіцер громади організував пошуки зниклого, і через кілька годин його тіло знайшли закопаним в кущах.

На місце злочину відразу направили слідчо-оперативну групу місцевої поліції та обласного главку, криміналістів, оперативників та кінологів.

Підчас розслідування поліцейські встановили тих, з ким востаннє бачився загиблий. Під час перевірки під підозру потрапили 25-річний місцевий житель та його 23-річна співмешканка, які проживали за кількасот метрів від місця, де знайшли вбитого односельця. Подружжя не заперечувало, що у день зникнення загиблий заходив до них у гості і переконували правоохоронців, що після застілля він поїхав додому. Проте докази змусили чоловіка та жінку зізнатись у вчиненому злочині.

Попередньо слідством встановлено, що під час застілля молодший з чоловіків приревнував співмешканку до односельця. Через обурення господар обухом сокири вдарив гостя по голові, а потім викруткою наніс близько 10 ударів по різних частинах тіла. Поранення призвели до смерті людини.

Ввечері тіло односельця хазяїн виніс у кущі в кінець городу та закопав.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Дії жінки, яка знала про вбивство, але приховувала його, підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (Приховування злочину). Такий злочин карається позбавленням волі до 3 років.

Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчими вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Макс Мельник

30 серпня, 2022