Ветерани з України взяли участь у лондонському велопробігу за підтримки Favbet

Новини Вінниці / Ветерани з України взяли участь у лондонському велопробігу за підтримки Favbet

До складу української команди велосипедистів увійшли два ветерани та один військовослужбовець ЗСУ. Фінансову підтримку спортсменам надали фонди Favbet Foundation (Україна) та Invictus Game Foundation (Велика Британія).

За заявою представників благодійного фонду Favbet, участь українців у міжнародному велопробігу RideLondon демонструє, наскільки сильними є Україна та її громадяни. При цьому особливо важливою є поточна підтримка з боку великих компаній. Favbet Foundation, заснований у 2020 році, спочатку займався ініціативами у сферах спорту та освіти. Проте з початку війни фонд представляє легальні українські казино, які активно допомагають ЗСУ. Так, Favbet Foundation регулярно сприяє передачі військ високотехнологічного обладнання та автомобілів.

Українських спортсменів на Ride London підтримав особисто президент Favbet Foundation Андрій Матюха. Він забезпечив комфортне проживання велосипедистів у Великій Британії. У свою чергу британський фонд Invictus Game Foundation придбав квитки та місця для участі у заїзді для спортсменів.

Українську команду представили Рустам Росул, Євген Жар та Олександр Прокопенко. Причому Рустам брав участь у велопробігу на ручному велосипеді – після поранень ветеран ЗСУ пересувається коляскою. Євгеній також отримав поранення під час військових дій, але, пройшовши реабілітацію, зміг повернутися на службу, не забуваючи про свою любов до велосипедного спорту. Поділяє спортивний інтерес колег та ветеран ЗСУ Олександр Прокопенко – регулярно бере участь у велозаїздах.

Загалом у пробігу RideLondon взяли участь 25 тисяч велосипедистів.

admin

2 червня, 2023