Вячеслав Соколовий анонсував створення нового навчального центру та лабораторії на базі ВНТУ

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий анонсував створення нового навчального центру та лабораторії на базі ВНТУ

На базі Вінницького національного технічного університету буде створено навчальний центр інновацій, інформаційних технологій та автоматизації ВНТУ-FRENDT. Також у закладі невдовзі запрацює науково-дослідна лабораторія кабельно-провідникової продукції.

«З генеральний директор Frendt LLC Віталій Шуберанський і ректор ВНТУ Віктор Біліченко підписали тристоронній меморандум. Політех вже має угоди з підприємствами, однак у форматі «університет/бізнес/влада» працюватиме вперше», - зазначив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.  

Чому це важливо? Як вказав очільник обласної ради, ВНТУ отримає практичну реалізацію та комерціалізацію інноваційних наукових розробок, а студенти - гарантоване місце роботи. Бізнес буде інтегрований в процес підготовки кадрів, сприятиме розвитку наукових шкіл університету та створюватиме релевантні умови для підготовки фахівців.

«Область нарощуватиме свої економічні показники, які напряму залежать від рентабельності бізнесу. Агропромисловий комплекс області нарощуватиме свою конкурентоздатність завдяки інноваційним технологічним розробкам», - підкреслив В.Соколовий.

Олеся Рудницька

23 листопада, 2021