Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 році

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 році

На Вінниччині реалізують проєкти, які стали переможцями конкурсу облради «Комфортні громади» і отримали співфінансування з обласного бюджету. Так, завдяки цьому у Піщанській громаді облаштують Центр надання адміністративних послуг, а у Крижопільській – встановлять 18 силових тренажерів на шкільному спортивному майданчику.

«Оглядаючи проєкти, які громади реалізують в рамках конкурсу «Комфортні громади», щоразу переконуюсь, що наше рішення удвічі збільшити фінансування конкурсу – абсолютно правильне. Адже за ці гроші на місцях життя людей роблять комфортнішим та зручнішим», - зазначив у Facebook голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

У Піщанській громаді вже закуповують меблі та техніку для розширення Центру надання адміністративних послуг, а у Крижополі - укомплектовують сучасними тренажерами шкільний спортмайданчик. В.Соколовий зауважив, що на це громади отримали співфінансування з обласного бюджету: Піщанська – 216,7 тис. грн, а Крижопільська - 220 тисяч.

«Це дуже ефективний інструмент, щоб змінювати життя людей в громадах. Кошти на співфінансування проєктів надходять на безповоротній основі, - підкреслив Вячеслав Соколовий. – Від громад маємо добрі відгуки і запит на сам конкурс. Ми це бачили по тому, скільки надійшло пропозицій і заявок. На наступний рік фінансування «Комфортних громад» уже передбачено в обсязі 40 млн грн. Це збільшить можливості для громад для покращення життя людей у різних напрямах: це і безпека, і охорона здоров’я, і зони для відпочинку чи заняття спортом. Громади самі визначають пріоритети, на місцях краще знають, що людям потрібно для комфортнішого життя».

До речі, обласна рада оновила умови конкурсу на наступний рік. Зокрема, передбачено два етапи відбору проектів. Спочатку – на рівні територіальних громад. Там місцева рада створює відбіркову комісію, а визначені нею проєкти допускаються до голосування жителів громад. Проєкти, схвалені громадою, переходять на другий етап - на обласний рівень. Вони оцінюються фахівцями-експертами та передаються Експертній раді, яка й визначає переможців конкурсу.

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 роціНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 роціНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 роціНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 роціНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 роціНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий перевірив проєкти-переможці конкурсу «Комфортні громади» та розповів про заплановане збільшення фінансування у 2022 році
Олеся Рудницька

18 листопада, 2021