Вячеслав Соколовий: «Затягувати завершення реформи децентралізації - величезна помилка чинної влади»

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий: «Затягувати завершення реформи децентралізації - величезна помилка чинної влади»

В День місцевого самоврядування голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий у Facebook, вітаючи, зазначив, що чинна влада припускається величезної помилки, затягуючи реформу децентралізації, яку він називає найуспішнішою з-поміж інших.

«Важливо довести до логічного завершення децентралізацію в Україні. А саме - всеохопно та в повній мірі передати повноваження та виконавчі функції від центральних органів влади до органів місцевого самоврядування», - зауважив очільник облради.  

Він підкреслив, що «на це чекають громади, що для них це важливо», адже «тільки після завершення децентралізації запрацює система автоматичного розподілу фінансових ресурсів, а за громадами буде закріплено 75% податку на доходи фізичних осіб».

«Це чималі, а головне - прогнозовані та зрозумілі надходження, які допоможуть громадам стати спроможними. Звісно, за умови, якщо реформу буде завершено в тому форматі, який було закладено на старті її ініціатором Володимиром Гройсманом», - зазначив В.Соколовий.

Чекають цього і у облраді. Більш того, як переконує голова органу, готові брати виконавчі функції на себе.

«Ми підсилились кадрово, встановили конструктивну комунікацію з громадами, маємо комплексне бачення всіх процесів життєдіяльності області. Понад те, наша команда має успішний досвід стратегічного розвитку територій. Приклад – місто Вінниця, яке протягом 10 років реалізовувало Стратегію розвитку і, як результат, - всьоме визнано найкомфортнішим для проживання в Україні», - вказав керівник облради.

Натомість, за його переконанням, «затягувати завершення найуспішнішої реформи в історії країни - величезна помилка чинної влади».

«Прийде час, і ми виправимо всі їхні помилки. Адже саме нам - представникам органів місцевого самоврядування - висловили довіру жителі Вінниччини, і ми їх не підведемо», - додав Вячеслав Соколовий, закликавши «не боятися проблем», «ставити амбітні цілі», «наважуватися на нестандартні рішення».