Вячеслав Терліковський: «Під час війни депутат має бути не лише волонтером, а й працювати на окрузі з подвійною наснагою»

Новини Вінниці / Вячеслав Терліковський: «Під час війни депутат має бути не лише волонтером, а й працювати на окрузі з подвійною наснагою»

Про 2022 рік у Вінниці, гуманітарну допомогу, облаштування укриттів та кроки, які наблизять майбутню перемогу NaПарижі розповів депутат міськради від політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», заступник Голови правління ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» Вячеслав Терліковський.

- Пане Вячеславе, 2022-й рік видався складним і вкрай напруженим для всієї України. Яким для Вас був лютий минулого року? За які справи взялися, що ініціювали для підтримки цивільних українців та військових?

- Минулий рік назавжди увійде в історію як початок жорстокої, безглуздої та невиправданої, повномасштабної війни. До останнього ніхто не вірив, що це станеться… Ніхто… Але біда прийшла в нашу країну, а тому ми усі згуртувалися, як ніколи. І це засвідчило наше непереборне намагання відстояти свою свободу, зберегти нашу історію та культури, врятувати усю українську націю.

З перших днів війни ми – виробничники та депутати - організували надання гуманітарної та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам і військовим.

За ініціативи Володимира Гройсмана, Вячеслава Соколового та Сергія Моргунова було створено «Вінницький Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб». До роботи якого долучилися тисячі жителів нашої області. Не тільки депутати чи службовці.

Було налагоджено логістику по області й територіальних громадах, почали надавати допомогу тим, хто вирішив залишитися жити на Вінниччині. Одяг, харчі, санітарні набори, посуд та предмети побуту, особливо, засоби для обігріву – все це надходило за потребами.

Активно включилися ми з колегами і до допомоги нашим військовим. Брав участь в різноманітних акціях на підтримку воїнів ЗСУ, які на передовій. У мене склалась активна співпраця з благодійним проектом «Теплі обійми», разом займались закупівлею  матеріалу, з яких були пошиті теплі вироби для бійців.

Різноманітна та важлива допомога волонтерським організаціям відбувається на постійній основі, особливо хочу відмітити «Вулик», який знаходиться на площах нашого підприємства - VG «COMBAT BEES» на чолі з чудовою пані Ларисою Полулях.

Постійно долучаюсь до збору необхідної допомоги та взяв участь у поїздці волонтерів у Донецьку область із завзятим Денисом Романовським та його командою, як водій.

 

Cприяв передачі сотень електрообігрівальних приладів, для тих хто цього потребує, зокрема на передову.

Також неодноразово проводив збір гуманітарного вантажу з-за кордону для ЗСУ  (Німеччина, Італія, Польща тощо).  Продовжую цим займатись постійно, адже війна на жаль триває, а нашу допомогу на фронті чекають.

- Особливо у перші місяці війни чимало питань вирішувалось для забезпечення життя «у тилу» - у Вінниці…

- Так, поточну роботу ніхто не припиняв. І депутатську діяльність – в першу чергу. З перших днів війни Вінницька міська рада збиралась на позачергові засідання, аби вирішити велике коло питань. Всі працювали на місцях без відпусток і вихідних.

Ми одразу прийняли низку важливих рішень як на підтримку ЗСУ, так і в сприяння ВПО, щодо допомоги іншим вразливим категоріям населення.  Я взяв участь у майже всіх засіданнях сесій ВМР та засіданнях профільної комісії міської ради. Розглядались питання нагальні, важливі та актуальні – слід було приймати рішення оперативно проте виважено.

Ми активно включилися в роботу з облаштування укриттів у підвальних приміщеннях житлових будинків на окрузі, щоб містяни могли перечекати повітряні атаки ворога у безпеці. Там робили ремонти, облаштували більш-менш комфортні умови, безкоштовно надавали засоби обігріву.

 

- Чи не вплинула ситуація на графік зустрічей з виборцями, прийоми громадян?

- Безперечно, вплинула, однак, у такий тривожний час не перейматись проблемами городян неможливо! Було здійснено багато прийомів (в громадській приймальні), надано матеріальну допомогу громадянам в межах депутатського фонду, вирішено багато питань.

- Ваші «підшефні» організації та заклади не відчували дефіцит уваги?

- Жодним чином!  Я не полишив своїх «підопічних»: ми постійно тримали зв'язок, зустрічалися з керівниками, обговорювали та вивчали нагальні потреби, вирішували проблемні питання із забезпечення всім необхідним.

Не зважаючи на воєнний стан, намагаюсь приділяти увагу вихованню та підтримці молодого покоління, розвитку творчості. Хочеться пригадати, що було проведено низку святкових заходів у Вінницькій дитячій школі мистецтв «Вишенька» під керівництвом чудової пані Тетяни Заїчко. Зокрема благодійний мистецький проект «Разом до перемоги!». Традиційно передано благодійну допомогу господарському відділу установи КУ «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку». У зв’язку  зі зростанням захворюваності на «COVID – 19» наприкінці року, організовано надання спонсорської допомоги нашим медикам в Вінницьку МКЛ№1 під керівництвом головного лікаря Костянтина Ліваковського.

 

- Навіть під час війни у Вінниці відбуваються різні активності з благоустрою прибудинкових територій, ремонтів будинків та господарських споруд. Чи звертаються до Вас мешканці округу за сприянням у цих питаннях?

- Звісно. І я ставлюсь до таких звернень завжди позитивно. Якщо коротко: за минулий рік, завдяки налагодженій співпраці з уповноваженими по будинках, ініціативними громадянами, зусиллями міської ради було вирішено низку питань, серед яких: капітальний ремонт ліфтів у будинку по вул. М.Ващука,18, капітальний ремонт прибудинкових територій по вул. М. Ващука, 41, замінювали двері під’їздів на металеві у будинку № 45 по вул. В. Порика, здійснено видалення аварійних дерев, виготовлено деталі для спеціалізованих агрегатів, надана допомога в ремонті приміщень для мешканців КУ «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», проведена обрізка сухих гілок та видалення сухих і аварійних дерев, тощо.

Люди хочуть жити своїм буденним життям і я намагаюсь їм в цьому сприяти.

Під час війни депутат має бути не лише волонтером, а й працювати на окрузі з подвійною наснагою.

 

- Війна не має стати на заваді відкритості у роботі депутата. Як вінничани можуть дізнатися про вашу діяльність і плани?

- Інформування громадськості щодо моєї діяльності депутата та міської ради  відбувається постійно.

По-перше, під час проведення особистого прийому громадян, який здійснюється двічі на місяць - кожної першої і третьої середи з 15.00 до 17.00 у громадській приймальні за адресою: вул. В.Порика, 43.

По-друге, під час зустрічей із виборцями безпосередньо на окрузі, партійною мовою «в полі»: це двори, прибудинкові території, офіси ОСББ.

І, по-третє, уся інформація щодо моєї депутатської діяльності постійно розміщується на офіційній сторінці в мережі Facebook Вячеслав Терліковський - депутат Вінницької міської ради, посилання: www.facebook.com/terlikovskyi

Все буде – Україна!!