Вячеслав Терліковський прозвітував про перший рік депутатства: «Переважають питання комунальної сфери»

Новини Вінниці / Вячеслав Терліковський прозвітував про перший рік депутатства: «Переважають питання комунальної сфери»

Депутат Вінницької міськради від партії «Українська Стратегія Гройсмана», заступник голови правління з інноваційної діяльності та ефективного використання матеріальних ресурсів ПрАТ «Вінницький завод «МАЯК» Вячеслав Терліковський розповів про свій перший депутатський рік, про ентузіазм, проблеми містян та шляхи їх вирішення, озеленення та благоустрій вишенських дворів.

- Пане Вячеславе, триває період підведення підсумків діяльності депутатів. Отже, яким для Вас особисто був минулий депутатський рік: що зроблено, наскільки вдалося вирішити питання ваших виборців та й усіх громадян-жителів Вашого округу?

- По-перше, розпочавши свою діяльність в депутатському корпусі Вінницької міської ради, я одразу визначився із профілем своєї роботи – це комунально-житлова сфера міста, і, таким чином, я був обраний секретарем постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності. В полі зору – належний стан усього комунального господарства Вінниці, грамотна організація процесів оформлення власності та догляду за комунальними об`єктами, проведення моніторингу роботи різних установ та організацій, житлового фонду міста.

Скажу відверто: в цьому кейсі завжди було, є і буде надзвичайно багато проблемних питань, які потрібують виважених і професійних рішень. Разом із тим, спільно із колегами-однопартійцями, депутатами міськради ми працюємо над їхніми вирішеннями.

Інша надзвичайно важлива частина роботи – це діяльність безпосередньо на окрузі: регулярний прийом громадян, дослідження питань, з якими вони звертаються до міської влади, вирішення або ж нагальні пропозиції щодо подальших дій. Людей дуже багато, проблем, з якими вони звертаються – ще більше. Але ж на то й ми і є народні обранці, аби допомагати нашим спів городянам їх вирішувати.

Мені імпонує те, що дуже багато звернень стосується благоустрою територій міста, ремонтів будинків чи прибудинкових територій тощо… Це говорить про небайдужість вінничан до свого міста, до своїх громад, в яких вони безпосередньо проживають, про бажання жити в охайному, чистому і сучасному місті.

- До Вас, як до депутата звертаються і по соціально-матеріальну допомогу в конкретних випадках, і щодо підтримки різних проектів, розвитку та благоустроїв територій. Які звернення переважають, з якими питаннями до Вас звертаються і скільки прийомів громадян у Вас відбулось?

- Більшість звернень від громадян стосувалась підтримки малозабезпечених людей та людей, що опинились в складних життєвих обставинах; і, відповідно - надання таким городянам матеріальної допомоги. Багато звернень було щодо покращення житлово-побутових умов, комунального благоустрою території.

Окремо можна виділити соціальні питання: консультації і допомога з оформлення субсидій, перерахування пенсій тощо. Виходячи з цього, були сформовані відповідні депутатські звернення та отримано кваліфіковані відповіді.

На своєму окрузі протягом двох місяців 2020-го, і за весь минулий, 2021-й рік я провів 26 прийомів (в громадській приймальні), прийняв  99 городян, розглянув, відповідно, 99 заяв та скарг, з них колективних - 6, вирішено особисто - 81, направлено до інших інстанцій 18 звернень (департаменти житлового господарства, архітектури та містобудування, освіти міської ради). Матеріальну допомогу надано 55 громадянам (в межах депутатського фонду), 10 громадянам  (власними коштами).

Як депутат - член фракції «Української стратегії Гройсмана» - я взяв участь у 16-ти сесійних засіданнях Вінницької міської ради з 16-ти проведених, тобто - без жодного пропуску. Також я взяв участь у всіх 17-ти засіданнях постійної комісії міської ради з  питань житлово-комунального господарства та комунальної власності. Як бачите, і тут я також не пропустив жодного. Це не в моїх життєвих принципах: якщо люди довірили мені представляти свої інтереси у владі, то я не маю права ігнорувати важливі заходи щодо організації владних процесів.

Також я сприяв налагодженню співпраці громадян та різних комунальних структур з ОСББ, управляючою компанією «Житло - Гарант», старшими по будинках, суб’єктами господарювання у вирішенні проблемних питань на окрузі.

- Я чув, що Ви безпосередньо переймаєтеся питаннями так би мовити «локального змісту»: благоустрій прибудинкових територій, встановлення вікон, дверей, озеленення територій… Трохи не властиві функції для депутата, але, разом із тим – якщо звертаються люди….

- То я не можу залишитись байдужим. Розумієте, якщо я щодня прохожу через якийсь двір, і бачу, що там авто запарковані хіба що не на деревах, чи спостерігаю розбитий вщент бордюр, дивлюся на неприбраний газон чи розволочений смітник – мене це, відверто кажучи, дратує і не лишає в спокої. І люди, які живуть в будинках цих дворів звертаються до мене по допомогу – хіба я маю право їх ігнорувати? Тому, так би мовити, «впрягаємось в роботу»: разом із керівниками ОСББ, різних структур ЖКГ, мешканцями будинків – всі гуртом робимо корисні справи.

Ось, якщо коротко: в результаті налагодженої співпраці з уповноваженими по будинках, ініціативними громадянами, зусиллями міської ради було проведено капітальний ремонт прибудинкової території по вул. М.Ващука,7, а в дворі по Ващука, 14 ми сприяли відновленню дворової квіткової клумби.

Я допоміг у справі встановлення перил біля під’їзду та ремонту сходів, виготовленню металевих решіток для підвальних приміщень, заміні в під’їздах дверей на металеві. Вирішував питання приведення до ладу зелених насаджень, видалення аварійних дерев: було здійснено обрізку сухих гілок та видалення сухих і аварійних дерев біля будинків по вул. В. Порика 43,  Келецька, 126, М.Ващука, 14 та інших.

Також я допоміг вирішенню питання щодо виготовлення металевих решіток на вхід в підвальні приміщення будинків по М.Ващука, 5 та В. Порика, 45; в останньому будинку також замінили двері під`їзду на металеві, встановили металеву огорожу на дитячому майданчику у дворі цього ж будинку.

Це абсолютно нормально, коли певна категорія населення шукає підтримки у свого місцевого владного представника. Я ще раз нагадую принцип, з яким живе і працює команда «Української стратегії Гройсмана»: «Кожен житель Вінниці важливий!». Свого часу у своїй кандидатській програмі я досить конкретно означив власні дії в соціальному напрямі щодо підтримки малозахищених верств населення: виявляти соціальну турботу та надавати юридичну, матеріальну й фінансову допомогу самотнім людям похилого віку, людям з інвалідністю, багатодітним та малозабезпеченим сім*ям, родинам загиблих учасників АТО/ООС. Цим і займаюсь.

- Які проекти, установи та організації, акції Ви підтримували і надала підтримуватимете у Вінниці в гуманітарному, благодійному сенсі?

- Говорячи про соціально–гуманітарну політику як держави в цілому, так і нашого міста зокрема, ми маємо усвідомлювати, що її стан – це запорука нашого якісного майбутнього, а тому не можна ставитись до неї за остаточним принципом.

Я особисто, а також в складі команди ПрАТ «Вінницький завод «МАЯК»,  вже довгі роки здійснюємо низку соціальних ініціатив щодо розвитку територіальної громади мікрорайону «Вишенька». І ми продовжуємо такі гарні традиції.

Наприклад, у школі мистецтв «Вишенька» протягом останніх років ми активно сприяємо проведенню мистецьких вечорів, різних конкурсів, новорічно-різдвяних свят, конкурсів малюнків, тощо.

Я організував привітання пацієнтів КУ «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку» до Дня Перемоги та Дня пам`яті і примирення;  до речі, для цього закладу нашими силами і за мого сприяння було виготовлено специфічні деталі та вузли для спеціалізованих агрегатів, надано допомогу в ремонті підйомників для транспортування мешканців цього геріатричного закладу.

Активною була і залишається співпраця  з соціальним проектом  допомоги дітям, які народилися передчасно - клуб «28 Петель»; організоване надання спонсорської допомоги кризовому центру «Дім мама» в якому перебувають жінки та діти, які опинились у складних життєвих обставинах, а також надано гуманітарну допомогу громадському простору «Коцюбинський 220». Допомагав і допомагатиму людям з інвалідністю по зору, які займаються інклюзивною культмасовою роботою з незрячими та слабозорими  вінничанами.

Також, через волонтерів ми постійно надаємо допомогу нашим військовим – учасникам АТО/ООС. За останній період я придбав і передав багато інструментів та розхідних матеріалів (обрізні диски, зачисні диски, ґрунт–фарбу) для робіт із виготовлення станин, а також для ремонтних робіт по кузову для фронтових автівок; передаємо нашим воїнам обігрівачі та інше обладнання.

Я намагаюсь постійно сприяти пільговому забезпеченню оздоровлення та відпочинку в ЛОСК «Маяк», відвідуванню КСК «Маяк» на пільгових умовах дітям-сиротам, дітям сімей «чорнобильців» та учасників АТО/ООС, громадянам з обмеженими фізичними можливостями ГО «Гармонія», «Паросток» та інших.

І ще багато добрих справ заплановано на майбутнє!

- Яким чином Ваші обранці, городяни можуть дізнатись про Вашу діяльність, Ваші плани?

- Інформування громадськості щодо моєї діяльності депутата та міської ради  відбувається постійно:

  • по-перше, під час проведення  особистого прийому громадян, який здійснюється двічі на місяць - кожної першої і третьої середи з 15.00 до 17.00 у громадській приймальні за адресом: вул. В.Порика, 43;
  • по-друге, під час зустрічей із виборцями безпосередньо на окрузі, партійною мовою «в полі»: це двори, прибудинкові території, офіси ОСББ.

І, по-третє - також уся інформація щодо моєї депутатської діяльності постійно розміщується на офіційній сторінці в мережі Facebook Вячеслав Терліковський - депутат Вінницької міської ради, посилання: www.facebook.com/terlikovskyi

Олеся Рудницька

15 лютого, 2022