Від уламків після нічної атаки у Києві загинуло три людини, серед яких дівчинка

Новини Вінниці / Від уламків після нічної атаки у Києві загинуло три людини, серед яких дівчинка

Вночі 1 червня Росія атакувала Київ 10 ракетами з ОТРК «Іскандер». Окупанти випустили балістичні та крилаті ракети. Їх збито силами ППО, але через уламки загинуло троє киян, зокрема 9-річна дівчинка.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, удар було нанесено близько 2:45 з північного напрямку - Брянської області.

Загалом росіяни випустили 10 ракет наземного базування з ОТРК «Іскандер». Сили ППО збили всі ворожі цілі, а саме - 7 балістичних «Іскандер-М» та 3 крилаті ракети «Іскандер-К».

Вибухи та роботу ППО чули у різних районах міста. Уламки ракет впали у трьох районах Києва. Зокрема, у Деснянському районі через падіння уламків загинули троє осіб: попередньо, двоє дорослих жінок 33 і 34 років та дитина. Свідки повідомили, що люди загинули, йшовши до укриття, яке було закрите.

«Просто зараз у медзакладі Деснянського району, в якому не відкрили людям двері укриття, проводяться слідчі дії. Деснянською окружною прокуратурою вже внесено відомості до ЄРДР за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки», - повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі «Українській правді».

Також у Дніпровському районі є пошкодження та постраждалі через падіння уламків.

Мер Віталій Кличко уточнив, що кількість постраждалих становить 14 осіб, 9 з яких госпіталізували. Травмована одна дитина.

«Час підльоту ракет до Києва з орієнтовно Клинців Брянської області – лічені хвилини. Тому ППО стала працювати майже одразу після оголошення тривоги», - зазначив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Олег Верлан

1 червня, 2023