Від ускладнень коронавірусу помер відомий вінницький вчитель Дмитро Власов

Новини Вінниці / Від ускладнень коронавірусу помер відомий вінницький вчитель Дмитро Власов

Сьогодні, 19 грудня на 87-му році пішов з життя відомий вінницький учитель Дмитро Власов, який викладав фізику у фізико-математичного ліцею № 17. Педагог помер через ускладнення коронавірусу.

«Сьогодні вночі не стало Заслуженого вчителя України, однієї з легенд школи, гімназії, ліцею 17 м.Вінниці Власова Дмитра Михайловича. Ковід не вщухає... Він назавжди залишиться в пам'яті колег та безлічі колишніх учнів... Стало меньше ще одним справжнім вчителем фізики», - написав у Facebook колега померлого Юрій Пасіхов.

Дмитро Михайпович народився 19 серпня 1935 року в м. Кодима Одеської області. Закінчив фізико-математичний факультет Вінниць­кого педінституту ім. М. Островського (1959), працював учителем Черняхівської середньої школи Житомирської області. З 1962 року він викладав фізику у Вінницькій школі № 17 м. Вінниця (нині фізико-математична гімназія № 17).

За роки педагогічної діяльності Д.Власов виробив індивідуальний стиль ро­боти, який відзначався глибиною, постійним методичним пошуком, високою резуль­тативністю.

Понад 25 років він працював в класах з поглибленим вивченням фізики, забезпечував висо­кий рівень знань учнів. Мав великий досвід в організації системи роботи з обдарова­ними дітьми в позаурочний час. Власним прикладом створив на кафедрі фізики ФМГ № 17 атмосферу співпраці і відповідальності колег за якість роботи, підготував понад 300 призерів районних, міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад.

Дмитро Власов - Заслужений вчитель України (1992), учитель-методист, був нагороджений грамотами, нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Василь Сухомлинський». Двічі отримував Соросівський грант.

Він був автором багатьох методичних посібників, зокрема «Тестові заліки з фізичного практикуму, 8-11 класи», «Розв'язування олімпіадних задач з фізики», «Фізичний практикум в 10 класі».

Олеся Рудницька

19 грудня, 2021