Відома дата запуску громадського транспорту у Вінниці, хоча у МОЗ не поспішають з погодженням

Новини Вінниці / Відома дата запуску громадського транспорту у Вінниці, хоча у МОЗ не поспішають з погодженням

З моменту введення карантинних заходів у Вінниці й в Україні в цілому ,були запровадженні обмеження стосовно роботи громадського транспорту Україні. Однак, вже 12 травня уряд відновить міське, приміське та міжміське пасажирське сполучення.

З моменту введення карантинних заходів у Вінниці й в Україні в цілому були запровадженні обмеження стосовно роботи громадського транспорту. Однак, вже 12 травня уряд планує відновити міське, приміське та міжміське пасажирське сполучення. Аби МОЗ дозволило...

Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій у інтерв'ю Ліга.net:

"Ми плануємо 12 травня відновлювати активність у містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато що залежить від того, які показники з поширення вірусу ми матимемо до 12 травня. Надалі плануємо й авіасполучення. Звісно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють обсягу трафіка: відкривати рейс і везти 10 пасажирів – невигідно. Вигідніше не літати".

Вірогідно, що відновиться у повному обсязі і робота громадського транспорту у Вінниці. У трамваї, тролейбуси та автобуси пускатимуть усіх, хто забажає, але при умові безготівкового розрахунку. 

Крикрій також уточнив, що деякі обмеження все ж діятимуть:

"Без сумніву, залишаться стримувальні рішення та обмеження: маски, термоскринінг, де це можливо, у міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця. Інакше отримаємо гіперболічне зростання захворюваності. Ми готуємо пропозиції щодо алгоритму виходу з карантину, наступного тижня з нашого боку все фіналізуємо. Найголовніше, знадобиться "плюс" від МОЗ – у них перша скрипка".

Ірина Заіковата

27 квітня, 2020