Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО)

Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО)

Засновник волонтерської групи «Крила Фенікса», колишній радник президента та міністра оборони Юрій Бірюков у Facebook розповів про сумну долю будинків та гуртожитків для військових на Вінниччині. Їх добудували, але не облаштували у 2019 році. Нині вони у стані «глибокої заморозки».

Засновник волонтерської групи «Крила Фенікса», колишній радник президента та міністра оборони Юрій Бірюков у Facebook розповів про сумну долю будинків та гуртожитків для військових на Вінниччині. Їх добудували, але не облаштували у 2019 році. Нині вони у стані «глибокої заморозки».

Нагадаємо, що ідея, до якої причетний і Бірюков, полягала у тому, щоб для солдатів-контрактників побудувати гуртожитки, де би жили по 5 чоловік у кімнаті. Для сержантського складу - малорозмірні, але вже індивідуальні, квартири. Для офіцерського складу - повноцінні багатокімнатні квартири, прив'язані не до складу сім'ї, кількості дітей і родичів, а до посади.

«Красива і правильна була ідея. Гуртожитки почали будувати в 2018 році, планувалося в 2019 році почати будувати ще майже 200 гуртожитків і закрити потребу. У 2019 планувалося почати будівництво будинків для сержантів», - пригадує волонтер.

Сьогодні, 14 липня він навів світлини кількох зі своїх улюблених побудованих «184 гуртожитків» - з Вінницькій області.

«Будинки побудовані повністю, від і до. Усередині почали навіть завозити і розставляти меблі. На кухнях почали монтувати індукційні плити і вентиляцію. Все це підходило до фінішу в 2019 році, залишалося трішки. Залишалося, за моєю інформацією, заплатити трохи більше мільйона гривень за підключення будинків до каналізації. Грошей не дали і все так і завмерло. Ось саме так ці будівлі і стоять ці два роки, 250 цілком собі комфортабельних ліжок для солдатів…

Так, можливо, якщо ми також голосно рявкнем, як з каблуками, улюблене наше Міністерство оборони знайде можливість ввести будівлі в експлуатацію?», - дещо риторично запитав Юрій Бірюков.

Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО) Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО) Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО) Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО) Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО) Новини Вінниці / Відомий волонтер показав, як виглядають «заморожені» два роки тому гуртожитки для військових на Вінниччині (ФОТО)