Відсвяткували день народження: в окупованому Донецьку осколкові поранення дістали ексглава Роскосмоса Рогозін і «глава уряду ДНР» Хоценко

Новини Вінниці / Відсвяткували день народження: в окупованому Донецьку осколкові поранення дістали ексглава Роскосмоса Рогозін і «глава уряду ДНР» Хоценко

Поранення у сідниці та інші частини тіла дістав у Донецьку 21 грудня екс-глава «Роскосмосу», а нині керівник групи військових радників «Царські вовки», які допомагають бойовикам на Донбасі, Дмитро Рогозін. Від з товаришами святкував свій день народження у ресторанно-готельному комплексі «Шеш-Беш».Серед тамтешніх високопосадовців поранено також «главу уряду ДНР» Віталія Хоценка. Одного спецпризначенця вбито.

«На жаль, один наш соратник загинув, спецназівець, кілька поранених», — розповів депутат Держдуми Олексій Журавльов

Він зазначив, що по готелі було «чиєсь наведення», оскільки зафіксовано три точні влучення.

«Десь близько восьмої години, коли було кілька гостей, охорона Дмитра Олеговича, його соратники, я, це сталося. Три прильоти, чітко, рівно в готель», — уточнив росіянин.

Журавльов припускає, що метою міг бути так званий «глава уряду ДНР» Віталій Хоценко, оскільки обстріл розпочався одразу після його приїзду. В результаті він також отримав поранення.

За словами депутата, ніхто з постраждалих не планує евакуюватись із окупованого обласного центру.

«Навіть не обговорюється. Ніхто не збирається нікуди евакуюватися, ніхто нікого не збентежив», — прокоментував він.

Як каже Журавльов, усі представники Москви залишаться «працювати» у Донецьку.

«Я зі своїми бійцями з батальйону «П'ятнашка», у своєму взводі зустрічатиму Новий рік на передовій», — підкреслив депутат.

Нагадаємо, Рогозін очолив гурт «Царські вовки» у листопаді цього року. Радники підрозділу консультують найманців на Донбасі з військово-технічних питань. До липня цього року Рогозін очолював «Роскосмос», потім його нібито збирались призначити очільником Кримського федерального округу, який хотіли створити на окупованих територіях, але так і не створили, тож доводиться «воювати».

Щодо поранень, то за повідомленнями росЗМІ, їх він дістав у голову, спину та нижче спини… Усі осколкові. Життю не загрожують.

Олег Верлан

22 грудня, 2022