Війська РФ можуть піти у новий наступ: в ISW назвали ключові напрямки

Новини Вінниці / Війська РФ можуть піти у новий наступ: в ISW назвали ключові напрямки

Російський диктатор Путін відмовився цього року виступати зі щорічним посланням до Федеральних зборів, зокрема через відсутність позитивних результатів. Натомість РФ може спробувати розпочати новий великомасштабний наступ в Україні у перші місяці 2023 року. Ймовірно, окупанти зосередяться переважно на веденні атак на двох основних напрямках – вздовж межі Харківської й Луганської областей або на Донеччині.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Проте вони мають сумніви щодо результатів чергової спроби, адже боєздатність країни-агресора залишається зниженою і малоймовірною.

До речі, американці фактично підтвердили аналогічні припущення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який теж повязав російську мобілізацію та перекидання техніки з підготовкою до зимового великомасштабного наступу – саме у січні-лютому.

«Заява Кулеби узгоджується з давньою оцінкою ISW про те, що зимові місяці збільшать темпи операцій із обох сторін і що погодні умови на місцях по всій території України, найімовірніше, сприятимуть наступальним операціям», – зазначили аналітики.

Хоча окупанти переформували та консолідували на сході Донбасу своє угруповання ЗСУ регулярно демілітаризують його.

Олег Верлан

15 грудня, 2022