Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривень

Новини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривень

Поліція Вінниччини розкрила організовану групу військових посадовців, які зловживаючи своїм службовим становищем, завдали державному бюджету збитків у розмірі понад 4,3 мільйона гривень.

За інформацією слідчого управління, начальник одного із відділів Збройних сил України разом зі своїми підлеглими, використовуючи неконкурентний механізм, уклали прямий договір на закупівлю 2000 армійських ліжок за завищеними цінами.

Під час проведення обшуків у службових приміщеннях виявлено один мільйон гривень, документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Усі учасники організованої злочинної групи були проінформовані про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Згідно зі статтею, вони можуть бути позбавлені волі на строк до дванадцяти років, позбавлені права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також підлягають конфіскації майна.

Досудове розслідування супроводжується Управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області, а процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Південного регіону.

Наразі 39-річному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 4 000 000 гривень, тоді як його спільникам суд встановив цілодобовий домашній арешт.

Новини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривеньНовини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривеньНовини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривеньНовини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривеньНовини Вінниці / Військові посадовці в Україні викликали збитки у розмірі 4,3 мільйона гривень