Військовий експерт назвав два сценарії подальшого розвитку, за одним з них Україна звільнить дві третини нині окупованих територій до кінця року

Новини Вінниці / Військовий експерт назвав два сценарії подальшого розвитку, за одним з них Україна звільнить дві третини нині окупованих територій до кінця року

До кінця року українська армія може звільнити щонайменше дві третини окупованих Росією територій країни. Між військово-політичним та суто військовим шляхом вирішення війни Україна обрала останній.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю «Обозревателю» висловив військовий експерт Олег Жданов

На його думку, ймовірні два сценарії розвитку подій – найгірший і найкращий.

«Ми можемо мати призупинення активної фази бойових дій, пов'язане зі збільшенням чисельності російської армії та недостатньою кількістю поставлених озброєнь для української армії. Це найгірший прогноз, – сказав експерт. - А найкращий прогноз – ми можемо як мінімум на дві третини просунутися вперед і звільнити нашу територію, яка сьогодні знаходиться під окупацією».

У контексті заяви президента Володимира Зеленського про те, що визнання псевдореферендумів Росією повністю виключить можливість будь-яких переговорів із країною-агресором, Жданов пояснив: «Це означає, що Україна обирає військовий шлях вирішення цього конфлікту».

«Цього місяця ми почали докорінний перелом на нашу користь. Ми перехопили стратегічну ініціативу в цій війні та почали звільнення наших територій. Ми змусили їх перегрупуватися так, як треба було нам. Тепер ми диктуємо правила гри. Для них це початок стратегічного програшу у цій війні», - підбив експерт підсумки війни за вересень.

Олег Верлан

1 жовтня, 2022