Військовий оркестр записав відео на руїнах вінницького Будинку офіцерів

Новини Вінниці / Військовий оркестр записав відео на руїнах вінницького Будинку офіцерів

Оркестр Центру військово-музичного мистецтва Повітряних сил Збройних сил України виступив у дворі вінницького Будинку офіцерів, який було зруйновано внаслідок атаки російських окупантів. Відео з виступом опублікувало Командування Повітряних Сил ЗСУ.

У ролику кадри, записані в зруйнованому Будинку офіцерів, чергуються з тими, що були зняті, коли будівля була ще цілою, у ній відбувались концерти. У повідомленні Командування йдеться про те, що Будинок офіцерів вистояв Другу світову війну, вистоїть і зараз. Він уже став символом стійкості та незламності Вінниці.

«Наш Будинок офіцерів, наша рідна сцена ... де залишились найтепліші спогади творчих експериментів, натхненних думок, та концертного життя нашого колективу Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗСУ.

І хоча наше рідне місце зараз понівечене підступним ракетним ударом ворогів - точно знаємо, що неодмінно все відбудуємо! А концертний зал, де залишилась частинка нашої душі буде наповнений численними глядачами, а не уламками ворожих снарядів...», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 липня російські окупанти завдали удару по площі Перемоги. Одна ракета потрапила на парковку поблизу будинку побуту «Ювілейний», де розташовувався медцентр «Нейромед», офіси та майстерні, а дві – у Будинок офіцерів. Загинуло 28 цивільних осіб, зокрема троє діточок. Ударною хвилею пошкоджено або повністю зруйновано 55 багатоповерхівок та приватних будинків, 40 автомобілів та два трамваї.

Постраждав і Будинок офіцерів, що функціонував як концертний зал. 14 липня там мав відбутися благодійний концерт співачки Roxolana.

Олеся Рудницька

27 вересня, 2022