Він подарував нам «Машину часу» і пісні на усі часи! Легендарний Андрій Макаревич 30 жовтня у Вінниці

Новини Вінниці / Він подарував нам «Машину часу» і пісні на усі часи! Легендарний Андрій Макаревич 30 жовтня у Вінниці

Нам здається, що він був завжди. Ми просто пам'ятаємо його стільки ж, скільки пам'ятаємо себе.

Нам здається, що він був завжди. Ми просто пам'ятаємо його стільки ж, скільки пам'ятаємо себе.

Тому часом приймаємо як належне. Але ж насправді це - диво.

Чи багато ви знаєте груп, які існують 50 років? Люди не завжди стільки живуть...

А саме 50 років у 2019 році виповнилося культовій рок-групі «Машина часу», яку у 1969 році створив Андрій Макаревич.

Жива легенда, геніальний автор і нескінченно талановитий музикант, скоро приїде у Вінницю. Аби наживо вразити, здивувати і заспівати для усіх, хто цінує справжню музику!

30 жовтня о 17.00 і 20.00 у Будинку офіцерів вперше у Вінниці Андрій Макаревич презентує ексклюзивну концертну програму свого знаменитого джазового проекту Yo5.

Улюблені та знайомі кожному хіти «Перекресток», «Она идет по жизни, смеясь», «Однажды мир прогнется под нас», «Эпоха большой нелюбви», «Я рисую тебя», «Паузы», «Старый корабль», «Картонные крылья любви»,  «Пора в обратный путь» та багато інших заграють новими фарбами і прозвучать у неочікуваному, приголомшливому джазовому аранжуванні.

- Це безсумнівно буде найгучніша подія культурного життя Вінниці 2020 року. Концерт, який дійсно не можна пропустити! Найяскравіші враження від зустрічі із живою легендою – геніальним Андрієм Макаревичем - залишаться на все життя! - гарантують організатори – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» та Влад Сівак. -  Дивовижний проект Андрія Макаревича Yo5 – це нова джазова стилістика, нові нюанси, новий настрій, нові акценти у старих культових піснях, які любить і знає кожен.

Андрій Макаревич давно міцно закоханий у джаз, тож свою любов до цього жанру передав у проекті Yo5, поглянувши на свої найкращі сольні пісні та хіти «Машини часу» крізь призму можливостей вільної джазової імпровізації.

- Можна було при великому бажанні зробити і в електронному стилі чи ще якось, але навіщо здаватися сучаснішим, ніж ти є, навіщо штучно молодитися? Я граю ту музику, яку люблю і яку сам слухаю, - зізнається Андрій Макаревич. – От ми взяли «Однажды мир прогнется под нас» й розгорнули її під новим кутом, розвили лінії, які були сховані. Виявилося, що і джаз у цій пісні теж закладений. Хочеться вірити, що ми продовжили їй життя.

Джазовий проект Yo5 виник у 2015 році, об’єднавши Андрія Макаревича зі знаменитими джазменами: піаністом Євгенієм Борец, контрабасистом Сергієм Хутас, барабанщиком Давидом Ткебучава і саксофоністом Тимуром Некрасовим, який на концерті також заграє на флейті й інших музичних інструментах духової секції.

За 5 років зі своїм джазовим квінтетом Андрій Макаревич дав безліч концертів у США, Ізраїлі, Грузії, Швеції, Швейцарії, Фінляндії, Німеччині, Нідерландах, Бельгії та багатьох інших країнах Західної Європи.

- Джаз – це, насамперед, ритм, – говорить Андрій Макаревич. - Ритм – це основа всього, що відбувається. При цьому джаз зі усіх жанрів має найбільше свободи, тому що заснований на імпровізації, і джазові музиканти, на відміну від класичних, не можуть двічі однаково зіграти ту саму п'єсу, навіть якщо дуже постараються. Це страшенно цікаво, особливо, коли ти граєш із сильними музикантами. А у мене зібрався дуже сильний склад.

30 жовтня Андрій Макаревич випробовує разом із вінничанами новий формат. Тепер майстер дотримується принципу «чим ясніша думка, тим менше образотворчих засобів вона вимагає». Проект Андрія Макаревича Yo5 - це «свідомий мінімалізм» у дії.

Але водночас - як завжди у Макаревича, це безцінна щирість і справжня музика, що резонує з надіями й переживаннями кожного, допомагає впоратися з буденністю і не розучитися любити та мріяти.

Не пропустіть зустріч із легендою у рідній Вінниці!

Квитки на концерти Андрія Макаревича,що пройдуть 30 жовтня о 17.00 і 20.00 у Будинку офіцерів, купуйте у будь-який зручний час на сайтах http://bilet.vn.ua і https://afisha.vn.ua.

А також у касах у Будинку офіцерів, театрі ім. Садовського, «Універмазі», Вінницькій обласній філармонії, креативному просторі «CHERDAK» і тур-клубі «Бідняжка».

Організатори концерту – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» та SIVAK.Concert agency.

Пригощає ресторан сучасної грузинської кухні «Georgian Factory».

Новини Вінниці / Він подарував нам «Машину часу» і пісні на усі часи! Легендарний Андрій Макаревич 30 жовтня у Вінниці
Ірина Заіковата

8 жовтня, 2020