Вінничан, які заборгували за комуналку, дозволили відключати від послуг

Новини Вінниці / Вінничан, які заборгували за комуналку, дозволили відключати від послуг

Перед Днем Незалежності майже непоміченою стало те, що президент Володимир Зеленський 19 серпня підписав закон, що дозволяє відключати від комунальних послуг сім'ї, які заборгували за послуги. Таким чином, фактично зняті будь-які обмеження на відключення боржників. Закон вступив у дію.

Перед Днем Незалежності майже непоміченим стало те, що президент Володимир Зеленський 19 серпня підписав закон, який дозволяє відключати від комунальних послуг сім'ї боржників за послуги. Таким чином, фактично зняті будь-які обмеження на відключення. Закон вступив у дію.

Відзначимо, заборона на такі жорсткі заходи, як відключення через борги, ввели на період карантину. Хоча на рівні уряду попереджають про нову хвилю коронавирусу та можливості введення нових обмежень, постачальникам комунальних послуг дозволили відключати боржників через 30 днів після того, як регіон вийде з «червоної» зони карантину.

На сьогодні немає перешкод для відключення населення від газу, електроенергії, холодної і гарячої води. Щоб повернути послугу, людям доведеться не тільки сплатити заборгованість, але і компенсувати витрати на повторне підключення.

Наразі серед вінничан є сотні сімей, які боргують за тепло, воду, газ та електрику. Отже вони перебувають у «зоні ризику». Зважаючи на те, що усі постачальники послуг скаржаться на збитки, борги та інші негаразди, складається враження, що вони будуть наполегливі у питаннях вибиття заборгованості та відключенні, як інструменту досягнення мети.  

Олеся Рудницька

26 серпня, 2021