Вінничан заспокоюють: транспорт під час карантину не зупинятимуть, спецперепустки не роздаватимуть

Новини Вінниці / Вінничан заспокоюють: транспорт під час карантину не зупинятимуть, спецперепустки не роздаватимуть

Згідно заяви Шмигаля, транспорт по Україні не закриватимуть, навіть при жорсткому карантині. Також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення

Згідно заяви Шмигаля, транспорт по Україні не "зупинятимуть", навіть при жорсткому карантині. Також не розглядається можливість закриття міжміського та міжнародного сполучення. 

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Верховної Ради 4 грудня.

"Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Будуть працювати  і авіакомпанії, залізниця, міський транспорт. Закривати не планується навіть при жорстких карантинних обмеженнях",– повідомив прем'єр, пообіцявши оприлюднити повний перелік можливих обмежень на засіданні Кабміну 9 грудня.

За словами Шмигаля, наявні наукові дослідження показують, що громадський транспорт не відіграє велику роль у поширенні інфекції.

Також він підтвердив, що запровадження жорсткого карантину у січні можливе у разі погіршення епідеміологічної ситуації.

"Якщо говорити про запровадження жорсткіших заходів, то очевидно, що якщо буде погіршення ситуації, ми можемо підняти це питання на початку січня", – зазначив Шмигаль.

Втім, на ранковому брифінгу очільник МОХ Максим Степанов заявив, що розглядається варіант із запровадженням 3-тижневого карантину у січні. На його думку, так можна максимально знизити захворюваність на коронавірус до початку епідемії грипу, яка традиційно "стартує" з кінця січня. 

Так чи інакше, а вінничанам наразі можна не турбуватися про те, що у трамваї чи тролейбуси в січні пускатимуть за спецперепусками. Поки що про такі запобіжники не повідомляють.