Вінничанка готується до «Кубку із виїздки» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанка готується до «Кубку із виїздки» (ВІДЕО)

Ольга Верич вже понад 15 років їздить верхи, 6 із них займається професійно. Торік за результатами всеукраїнських змагань вінничанка увійшла до десятки кращих вершників і стала кандидаткою у майстри спорту з кінної виїздки.

Ольга Верич вже понад 15 років їздить верхи, 6 із них займається кінним спортом професійно. Торік за результатами всеукраїнських змагань вінничанка увійшла до десятки кращих вершників і стала кандидаткою у майстри спорту з кінної виїздки.

Як розповідає сама Ольга, у парі з жеребцем Тіамобоєм вони працюють півтори роки. Наразі  дівчинка  тренується щодня по годині, так як готується до участі у третьому етапі регіональних змагань «Кубок із виїздки», які проходитимуть на Київщині.  Змагання з виїздки для вінничанки не нові, вона вже здобула бронзу.

«Працює все: від п’яточок – до голови. Бо голову теж не можна нагинати і дивитися на коня. Ти маєш дивитися прямо. Спині вже не так важко – це вже останнє, про що ти думає. Тяжко ногам, бо треба триматися за коня, але більше тебе тримає твоє балансування. Без балансу нічого не буде», – розповідає про особливості їзди верхи Ольга.

Каже, окрім підготовки, важливе значення має й амуніція для коня та одяг вершника.

Надія Асанова, яка доглядає за твариною, каже: «600-кілограмовий жеребець їсть 6 разів на день. Фрукти та цукор — його улюблені ласощі»

На чергових змаганнях, розповідає Ольга Верич, нагород виборювати не будуть. Це буде новий досвід та підвищення рівня майстерності.