Вінничанку Устінову Рада призначила керівником ТСК для нагляду за постачанням зброї в Україну

Новини Вінниці / Вінничанку Устінову Рада призначила керівником ТСК для нагляду за постачанням зброї в Україну

Верховна Рада призначила депутатку Олександру Устінову з фракції «Голос» керівником тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану.

Про це повідомив її колега по «Голос» Ярослав Железняк. Відповідний проєкт постанови № 8078 підтримали 282 народних обранців.

«Новий цікавий етап», - написала О.Устінова, уродженка Вінниці, коментуючи призначення.

Нагадаємо, Олександра на початку лютого поїхала у Штати народжувати. У США живе та працює її чоловік. У пари підростає дівчинка, яку назвали Торі, або Вікторія. Чи планує парламентарка найближчим часом повертатися в Україну, вона не зазначила. В принципі, ймовірно, вона контролюватиме від Ради постачання з американського боку.

Зазначимо, у липні ВР утворила тимчасову спеціальну комісію з моніторингу отримання і використання під час воєнного стану міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема зброї. Створення ТСК відбулося на тлі заяви американської конгресменки Вікторії Спартц, яка висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні і припустила, що така ситуація могла виникнути через голова ОП Андрія Єрмака. У відповідь міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що Україна не вивозить контрабандою озброєння, отримане від закордонних партнерів для захисту від Росії. ЗСУ і цього замало.