Вінничани під час опитування дали оцінку місту: його визнано найкомфортнішим

Новини Вінниці / Вінничани під час опитування дали оцінку місту: його визнано найкомфортнішим

Напередодні «НВ» опублікував шорічний рейтинг великих українських міст за якістю життя. Очолила його Вінниця. Українське муніципальне опитування проводить Міжнародний республіканський інститут (МРІ). У мешканців міст запитують, наскільки вони задоволені послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада.

Нагадаємо, різні показники респонденти оцінюють за шкалою від 1 до 5. Так визначається середній бал. Як вказують автори дослідження, у рейтингу за Вінницею (3,6 балів) розташувався Луцьк (3,3), чия економіка насичена грошовими переказами трудових мігрантів з Польщі. Далі йдуть Івано-Франківськ (3.3), у якому відбувається істотне зростання зарплат, а також Чернігів (3,3), що значно покращив свої показники, та Хмельницький (3,3) з високою діловою активністю мешканців і Маріуполь (3,3).

Харків і Тернопіль «набрали» по 3,2 бали, Черкаси, Львів і Кропивницький — по 3,1, а Сєвєродонецьк, Ужгород, Одеса та Житомир — по 3,0. Найгірший показник у Херсона (2,7).

Комфорт містяни оцінювали по якості транпорьтної інфраструктури, якості та кількості парків, вивезенню сміття, наявності культурних місць, стану багатоповерхівок та дворів.

«Сьогодні оголосили офіційні результати Всеукраїнського муніципального дослідження Міжнародного республіканського інституту (IRI) під час конференції з демократичного врядування. Вітаю усіх вінничан – відчуваю гордість за рідну Вінницю і наш спільний успіх», - написав сьогодні у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він зазначив, що загалом 74% опитаних вінничан підтримують напрям розвитку міста.

«Попри складний ковідний рік, місто продовжило рух вперед. Але викликів чимало, це підтвердило і цьогорічне дослідження – наприклад, що стосується якості води. Треба працювати далі і спільно реалізовувати нашу Стратегію 3.0.

Ми пишаємось тим, що Вінниця залишається незмінним лідером з 2015 року. І це завдяки зусиллям всієї громади. За кожною перемогою – стоять вінничани і їхня кропітка щоденна робота. Ми – сильна команда!

А ще – вінничани вважають, що Вінниця – найкрасивіше і найсучасніше місто в країні. І я з цим погоджуюсь! Ми любимо і цінуємо нашу Вінницю, незважаючи на рейтинги. Дякую за віру в місто і внесок кожного!», - зазначив мер.

Олеся Рудницька

17 вересня, 2021