Вінничани та черкащани підписали меморандум співробітництва, з містом Умань вирішила «дружити» не одна, а дві територіальні громади

Новини Вінниці / Вінничани та черкащани підписали меморандум співробітництва, з містом Умань вирішила «дружити» не одна, а дві територіальні громади

Днями на Вінниччині відбулася зустріч представників ОТГ Вінницької та Черкаської областей. Розпочалась робота форуму з візиту делегацій до Краснопільської ОТГ, що на Вінниччині.

Днями на Вінниччині відбулася зустріч представників ОТГ Вінницької та Черкаської областей. Розпочалась робота форуму з поїздки делегацій до Краснопільської ОТГ, що на Вінниччині. В ході візиту сторони обмінялись досвідом реформування громад та офіційно домовились про співробітництво.

 «Черкащани зацікавлені досвідом Вінницької області, відповідно – цікавими є  здобутки громад Черкаської області, адже території межують. Наприклад, м. Умань має ряд успішних проектів, що реалізовані у сфері соціального захисту населення, у Паланській ОТГ добре організована діяльність закладів освіти. Варто сказати, що громади обох областей розташовуються на трасі міжнародного сполучення М12, а відтак, мають широкі можливості з розвитку спільних проектів, наприклад туристичних», - пояснив Євген Шаповалов, радник з децентралізації Вінницького офісу з розвитку місцевого самоврядування.

За результатами зустрічі, було підписано Меморандум про співпрацю між громадами Вінниччини та Черкащини: Брацлавська ОТГ буде співпрацювати із м. Умань та с. Ладижинка Черкаської області, м. Гнівань - з м.Умань. За територіальним принципом співробітництво буде розвиватись між Паланською ОТГ Черкащини та Краснопільською ОТГ Вінниччини, Паланською ОТГ та Соболівською ОТГ Теплицького району Вінниччини, а також між Христинівською ОТГ та Краснопільською ОТГ, що мають спільні межі.

За словами Євгена Шаповалова, Меморандум про співпрацю - це, по -перше,  прояв дружби та поваги між громадами, крім того, це широкі можливості з вивчення досвіду управління ОТГ та побудови планів з реалізації спільних проектів розвитку обох областей.

 

Новини Вінниці / Вінничани та черкащани підписали меморандум співробітництва, з містом Умань вирішила «дружити» не одна, а дві територіальні громадиНовини Вінниці / Вінничани та черкащани підписали меморандум співробітництва, з містом Умань вирішила «дружити» не одна, а дві територіальні громадиНовини Вінниці / Вінничани та черкащани підписали меморандум співробітництва, з містом Умань вирішила «дружити» не одна, а дві територіальні громади
Марина Карабай

26 листопада, 2019