Вінничанин, який поборов гепатит, став заступником міністра охорони здоров’я і займеться трансплантацією в Україні

Новини Вінниці / Вінничанин, який поборов гепатит, став заступником міністра охорони здоров’я і займеться трансплантацією в Україні

Вінничанина Дмитра Коваля Кабмін у середу, 4 грудня, призначив заступником міністра охорони здоров’я України. До цього він працював у команді Проектного офісу реформ при МОЗ України. На сторінці Дмитра Коваля у Facebook значиться, що він родом із Вінниці, навчався у місцевих ЗОШ №7 та ЗОШ №35, а також – у Вінницькому національному медичному університеті.

Вінничанина Дмитра Коваля Кабмін у середу, 4 грудня, призначив заступником міністра охорони здоров’я України. До цього він працював у команді Проектного офісу реформ при МОЗ України. На сторінці Дмитра Коваля у Facebook значиться, що він родом із Вінниці, навчався у місцевих ЗОШ №7 та ЗОШ №35, а також – у Вінницькому національному медичному університеті.

За інформацією прес-служби МОЗ, головним напрямом його роботи на посаді заступника міністра буде запуск та розвиток системи трансплантації в Україні. 

«Він був співавтором та учасником впровадження Державної програми боротьби з гепатитами, національних клінічних настанов та протоколів медичної допомоги при вірусних гепатитах, членом численних робочих груп при МОЗ України, членом правління європейської асоціації (ELPA), членом професійної асоціації (EASL) та Всесвітнього альянсу боротьби з гепатитами (WHA). Працював над впровадженням змін в системі охорони здоров’я України. Займався вирішенням складних питань, пов’язаних з лікуванням орфанних хворих, проблем, пов’язаних гемодіалізом, колоректальним раком та іншим. Дмитро Коваль запровадив низку освітніх програм та навчальних курсів для українських лікарів», - йдеться у повідомленні міністерства.

Сама ж міністр Зоряна Скалецька характеризує вінничанина як «порядну та чесну людину». Про це вона вчора написала у соцмережі.

«Людина, яка вилікувала гепатит за власний кошт, коли не було державних програм і зробила все, щоб ці програми з’явилися. Це людина, яка особисто контролює перебіг подій в Індії з українцями, які поїхали туди на трансплантацію, розробила мапу запуску Єдиної Державної Інформаційної Системи Трансплантації, яка дозволить знаходити донора для пацієнта, який потребує трансплантації. Дмитро доклав чимало зусиль задля того, щоб сьогодні Верховна Рада проголосувала законопроект №2457, який запускає здійснення трансплантації в Україні за європейськими стандартами», - написала Зоряна Скалецька.